CTP explică motivul despărțirii dintre Simona Halep și Darren Cahill. Ce nu putea să facă australianul

Andrei Cezar 22.09.2021, 16:21
CTP explică motivul despărțirii dintre Simona Halep și Darren Cahill. Ce nu putea să facă australianul

Simona Halep (229 de ani, locul 14 WTA) a anunțat miercuri că se desparte de antrenorul ei, Darren Cahill (55 de ani), după o colaborare care a durat șase ani. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pe marginea acestui subiect, precizând că decizia sportivei române nu este una tocmai surprinzătoare din punctul său de vedere, având în vedere sacrificiile pe care cei doi erau nevoiți să le facă la fiecare turneu.

CTP despre motivul despărțirii Simonei Halep de Darren Cahill: ”Gândiți-vă cât de greu le era amândurora”

Cu Darren Cahill alături, Simona Halep a cunoscut o altă dimensiune jocului. Antrenorul a ajutat-o să își gestioneze mai bine emoțiile în timpul partidelor și a dus-o pe culmile succesului în tenisul feminin: a făcut-o lider al clasamentului WTA și a îndrumat-o către câștigarea primului său titlu de Grand Slam din carieră, Roland Garros, în 2018.

La finalul respectivului sezon, Cahill a anunțat că dorește să întrerupă colaborarea cu sportiva noastră pentru a-și lua un an sabatic, cu scopul de a fi mai aproape de familia sa. Ulterior, în decembrie 2019, Simona Halep a anunțat reluarea colaborării cu antrenorul australian, alături de care a stat până azi, 22 septembrie 2021.

După 6 ani minunați în care am lucrat împreună, Darren Cahill și cu mine am decis că este momentul să punem capăt relației noastre profesionale. Mulțumesc, D, pentru tot, pentru că m-ai făcut să fiu o jucătoare de tenis mai bună, dar și o persoană mai bună.”, a fost mesajul postat astăzi de Simona Halep, pe Twitter.

Vestea că Simona Halep a renunțat la serviciile antrenorului australian nu l-a surprins pe Cristian Tudor Popescu. Gazetarul este de părere că decizia tenismenei este de bun augur, având în vedere distanța geografică foarte mare dintre cei doi.

Pentru mine nu este o surpriză, mă așteptam să se întâmple lucrul acesta, bine nu este că se despart Cahill și Halep, dar haideți să ne gândim cât de greu le-a fost amândurora în acești ani în care au realizat lucruri extraordinare împreună. Darren din Australia, Simona din România, fiecăruia i-a fost greu. Lui Darren pentru că trebuia să fie plecat de acasă atâta vreme ca să fie alături de ea, Simona pentru că nu putea să aibă antrenorul lângă ea în toată perioada competițională și în general tot timpul, pentru că așa e bine să fie un antrenor.

Nu se mai putea continua în felul acesta. Sunt convins că cei doi nu s-au despărțit din cauza unei neînțelegeri, ci pur și simplu venise momentul să încheie această colaborare excepțională.”, a explicat Crstian Tudor Popescu potrivit DigiSport.

CTP explica motivul despartirii dintre Simona Halep si Darren Cahill. Ce nu putea sa faca australianul
CTP explica motivul despartirii dintre Simona Halep si Darren Cahill. Ce nu putea sa faca australianul

Varianta lui Cristian Tudor Popescu de antrenor după despărțirea Simonei Halep de Darren Cahill

Jurnalistul consideră că în momentul de față Simona Halep ar avea nevoie de un antrenor român care să îi fie alături în permanență. El este de părere că Adrian Marcu ar fi cea mai bună opțiune pentru sportivă, însă avansează și o altă variantă surpriză.

Să vedem pe cine va alege Simona acum ca antrenor, dacă o să-l aleagă pe Adi Marcu, cred că va fi o alegere foarte bună. Simte probabil nevoia unui antrenor român, cu care să stea tot timpul. Dar, pe de altă parte, ar putea în momentul de față să își ia chiar ea carnet de antrenor. A adunat atâta experiență, am văzut-o cum a jucat în ultima vreme chiar în condițiile unei accidentări nenorocite, și se vede la ea o maturitate remarcabilă în joc”, a mai declarat gazetarul.

Urmăriți Impact.ro și pe