CTP, enervat la culme de Traian Băsescu. Ce spune jurnalistul despre mutarea fostului șef de stat din vila de protocol. „Este o jignire pentru toți”

Iancu Andreea 27.05.2022, 22:33
CTP, enervat la culme de Traian Băsescu. Ce spune jurnalistul despre mutarea fostului șef de stat din vila de protocol. „Este o jignire pentru toți”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) l-a criticat aspru pe Traian Băsescu, fostul președinte al României fiind în plin proces de mutare din vila de protocol. Fostului șef de stat i s-au retras toate privilegiile după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Deși ar trebui să elibereze locuința în care a trăit în ultimii ani și care aparține statului, politicianul refuză vehement să se conformeze.

CTP, despre mutarea lui Traian Băsescu din vila de protocol. Ce l-a enervat pe jurnalist

Cunoscutul gazetar Cristian Tudor Popescu și-a exprimat recent părerea despre scandalul în care Traian Băsescu este protagonist. El l-a criticat aspru pe fostul șef de stat în cadrul intervenției sale de la Digi 24, făcând o paralelă între evacuarea din vila de protocol a lui Băsescu și vizita președintei Ungariei, Katalin Novak. CTP s-a arătat enervat de refuzul fostului lider al României de a părăsi locuința primită de la stat.

„Mă gândeam acum, oare ce este mai ofensator pentru România, comportamentul preşedintei Ungariei sau comportamentul preşedintelui Băsescu? 10 ani a fost omul ăsta preşedinte al României. Şi ce face acum? Acum nu vrea să iasă din casă, ca ultimul coţcar. Pur şi simplu nu vrea. Ştie foarte bine legea şi aşteaptă acum, luni am înţeles că urmează executarea cu evacuare, cu judecător care să vină să-l evacueze”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

CTP, enervat de Traian Băsescu, după reacția fostului șef de stat la mutarea din vila de protocol
Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securității de către ÎCCJ

„Este o jignire pentru toţi”

Jurnalistul consideră că reacția lui Traian Băsescu este una înjositoare pentru un fost șef de stat. În plus, CTP consideră o jignire pentru toți românii modul în care gestionează fostul președinte situația în care se află. Totodată, gazetarul a menționat și faptul că Traian Băsescu evită astfel să respecte legea, care precizează clar eliberarea vilei de protocol. El consideră că eliberarea spațiului cu un executor judecătoresc este una nedemnă de un fost șef al statului.

„Deci, ai fost preşedintele României şi te comporţi în felul ăsta? Vă daţi seama, este o jignire pentru toţi cei care am fost în regimul Băsescu. Omul ăsta a fost preşedintele României. Cum să faci aşa ceva?  Legea spune să pleci din casă, te duci, îţi cauţi undeva cu chirie şi până când îţi amenajezi un alt apartament, care să fie de nivelul celui de protocol, că nu se poate altfel, nu poţi să scazi standardul, până atunci puteai să îţi iei chirie undeva şi să eliberezi casa de protocol. Nu să ajungi în situaţia ca un fost preşedinte al României să fie scos cu executorul judecătoresc din casă”, a adăugat CTP.

Traian Băsescu urmează să fie evacuat din vila RAAPPS

Fostul șef de stat Traian Băsescu a declarat miercuri că nu s-a mutat deocamdată că apartamentul achiziționat, în care urmează să locuiască, nu este deocamdată pregătit. Politicianul a mai precizat că a primit abia recent notificarea de la RAAPPS, în care se menționează că trebuie să evacueze imobilul, dar că nu i s-a dat un termen pentru eliberarea locuinței.

„Eu sper să fie o plecare civilizată. Am primit ieri notificarea de la RAAPPS, în care se spune că trebuie să evacuez imobilul şi că un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta”, a spus Traian Băsescu.

Pe de altă parte, RAAPPS a anunțat că va demara procedurile de evacuare.

„În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligaţia de a elibera şi preda imobilul. (…) Precizăm faptul că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, a transmis RAAPPS.

Traian Băsescu a menționat că nu a finalizat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze și a comandat mobilă care urmează să ajungă.

Urmăriți Impact.ro și pe