CTP, despre reconstituirea crimelor de la Caracal: „Un carnaval macabru”

Redacția IMPACT 17.09.2019, 14:31
CTP, despre reconstituirea crimelor de la Caracal: „Un carnaval macabru”

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat cele întâmplate la Caracal în aceste zile. Zeci de anchetatori l-au pus pe Gheorghe Dincă să le arate cum le-a ucis pe cele două adolescente, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri cele întâmplate la reconstituirea de la Caracal. El spune că totul seamănă cu un „carnaval macabru”, pus în scenă, intenționat sau nu, chiar de anchetatori.

CTP susține că există două variante: prima, în care Gheorghe Dincă le-a ucis pe cele două adolescente, caz în care nu se mai impune nicio reconstituire și a doua – în care fetele trăiesc.

Și atunci anchetatorii ar trebui să fie pe urmele lor, nu în Caracal, alături de Gheorghe Dincă.

CTP, despre reconstituirea de la Caracal

CTP comentează în termeni duri cele întâmplate la Caracal. El susține că totul seamănă cu un „carnaval macabru”.

„Cu toate televiziunile pe ei, marii anchetatori se vânzolesc de colo-colo, măsoară cu pasul, fac poze, cară un manechin de plastic, se duc cu turma unde îi duce Dincă. La ce bun? Ca să dea populației impresia că sunt buni la ceva, că activează, că se află-ntr-o treabă. Când Alexandra și Luiza au avut nevoie de ei, unde erau toți „profesioniștii” ăștia? Acum fac reconstituire cam ca „Reconstituirea” lui Lucian Pintilie. Joacă un teatru josnic în fața nației, „în scop educativ”, ca oamenii să fie asigurați că dacă le omoară cineva copilul, reconstituirea va fi făcută la marele fix”
CTP, despre reconstituirea din Caracal

CTP se întreabă, retoric, ce vor să arate anchetatorii.

„Ce vor să demonstreze? Că Dincă nu le-a omorât pe fete? Păi, atunci, unde sunt? Că au fost date în urmărire internațională. Găsiți-le, domnilor polițiști și procurori, nu plimbați sperietori de ciori prin curți. Carnavalul macabru nu mai are nicio legătură cu legea, realitatea și adevărul. Toți, actori și telespectatori, se hrănesc cu bucăți din trupurile fetelor pe care vor să le țină în viață cu orice preț. Am senzația acută că tot ce fac reconstituirile astea este să le omoare încă o dată pe Alexandra și Luiza”
CTP, despre reconstituirea din Caracal

Urmăriți Impact.ro și pe