CTP dă replica către Patriarhia Română: “Jet lung şi noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii”

Stan Filon / 29.10.2020, 15:15
CTP dă replica către Patriarhia Română: “Jet lung şi noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii”

La adresa jurnalistului şi scriitorului Cristian Tudor Popescu s-au aruncat vorbe grele, de ocară și nu de oriunde, ci dinspre Biserica Ortodoxă Română! Dar de ce și-a atras jurnalistul aproape blestelemele? Ei bine, acesta a luat cumva apărarea Guvernului Orban, după ce Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Române, a spus că și în 1989 a fost interzis pelerinajul la Sf Dumitru, iar regimul comunist a căzut.

CTP nu răspunde mesajului virulent venit de la Patriarhia Română, pe care îl cataloghează drept ”un jet lung şi noroios de vorbe de ocară”

Drept răsplată, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris un text care poate fi citit AICI, intitulat ”Satana în Sutană”, în care acuză Biserica Română că a stat alături de comuniști în atrocitățile comise împotriva poporului român. Biserica Română a ieșit la declarații, prin purtătorul său de cuvânt, care însă nu l-a nominalizat pe Cristian Tudor Popescu. Cuvintele auzite de jurnalist l-au lăsat pur și simplu fără replică, dar cu un gust amar!

“La articolul subsemnatului, „Satană în sutană”, BOR răspunde prin purtătorul său de cuvânt cu un jet lung şi noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii. Textul meu, critic, conţine întrebări, fapte, raţionament. Fiecare cuvânt este sprijinit pe argumente. Producţiunea vorbitorului BOR mă face să mă gândesc la prestaţia purtătoarei de cuvânt a fostei primar, creatura de la televizor care se ocupa cu bălăcărirea adversarilor acesteia. În niciun caz la un preot, un teolog, un om al Bisericii, un creştin. Logic şi uman, nu am cum să răspund la aşa ceva”, este mesajul lui Cristian Tudor Popescu.

CTP nu raspunde mesajului virulent venit de la Patriarhia Romana
CTP nu raspunde mesajului virulent venit de la Patriarhia Romana

”Pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere”

Purtătorul de cuvânt al Patrarhiei Vasile Bănescu a reacţionat joi în temeni foarte duri la ceea ce el numeşte “deversarea în spaţiul mediatic a unor atacuri suburbane la adresa Bisericii si a Părintelui Patriarh”. El a făcut referire, fără a-l nominaliza, la jurnalistul Cristian Tudor Popescu, făcând trimitere şi la Adevărul, publicaţia pe care acesta a condus-o în anii ’90.

Acesta i-a numit pe cei care au criticat afirmaţiile Patriarhului cu ocazia Sărbătorii de Sfântul Dumitru “pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, analfabeţi cultural, inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe”, oameni mici şi veninoşi, oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză “jurnalistică”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI