CTP, comentarii dure la adresa politicienilor: „O baltă plină de mormoloci!”

Redacția IMPACT 13.09.2019, 11:13
CTP, comentarii dure la adresa politicienilor: „O baltă plină de mormoloci!”

Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri luptele politice din România din ultima vreme. Scriitorul și gazetarul îi acuză pe aceștia că vor doar funcții, fără să-și dorească să aibă măcar o minimă pregătire pentru posturile pe care le ocupă.

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat lupta pentru putere de la București. El susține că ceea ce se întâmplă în acest moment în România seamănă cu „un ciopor de maimuțe care sar dintr-un copac în altul apucând din zbor câte o liană” sau cu o „baltă plină cu mormoloci care forfotesc la apă mică”.

Numitorul comun al acestor politicieni, spune Cristian Tudor Popescu, este că aceștia vor doar titluri, adică funcții importante, potrivit Digi24.

Mulți dintre ei n-ar fi pregătiți, crede jurnalistul.

CTP, comentarii dure la adresa lui Iohannis și Dăncilă

CTP susține că lupta politică din România duce lipsă de elite. În acest context, gazetarul nu s-a sfiit să-l aducă în discuție pe Liviu Dragnea. Nu pentru bunele intenții, ci pentru abilitățile sale politice.

„Nu am întâlnit niciodată un nivel politic atât de jos, de slab și de confuz, încât aproape că nu mai are legătură cu politica. Am nostalgia lui Dragnea. Dragnea era un scelerat, dar punea niște probeme fundamentale – problema independenței justiției, a României în raport cu UE, acolo a fost o luptă dură, dar o luptă politică, de un anume nivel, care a și adus la urne atâția cetățeni la alegerile europarlamentare, neașteptat de mulți. Parametrul care mă îngrijorează cel mai mult, dincolo de aceste vânzoleli, este numărul mic de cetățeni din diaspora care s-au înscris pentru vot în avans – acum a prelungit, înțeleg, premierul Dăncilă până pe 15 septembrie. Vom avea o prezență la vot în această toamnă mult mai mică decât la europarlamentare”
Cristian Tudor Popescu, la Digi24

În opinia lui CTP, „peisajul politic e plin de nulități și cel mult mediocrități”.

„E înjositor din punct de vedere intelectual și moral să comentezi astfel de mișcări. Asta e politică? Cum să comentezi această foșgăială? Încerc totuși să găsesc un principu ordonator al acestui haosmos al politicii de toamnă. Ce-i mână în luptă? Care e motorașul acestor inși pe care îi vedem mișcându-se ca în desene animate? Ce vor ei de fapt? Sigur, banii, poziția, dar e mai mult decât atât. Vor titluri, acesta este principiul ordonator al acestei forfote.Toți vor titluri, nu contează că au vreo treabă cu respectiva funcție. Spuneți-i unui politician rămas pe tușă că mâine îl numiți șeful Agenției pentru energie atomică. Și va primi fără să clipească, considerându-se potrivit, cu toate că nu știe foarte exact care e diferența între neutron și neuron. Nu contează ce funcție ai, puneți-mă și pe mine undeva – la mediu, la cultură, la economie, la relația cu Parlamentul, la ceva, să îmi scrie acolo, lângă nume, un titlu”
Cristian Tudor Popescu, la Digi24

CTP a comentat și prestațiile președintelui Klaus Iohannis și premierului Viorica Dăncilă.

„Uitați-vă la Dăncilă, a fost pusă prim-ministru de Dragnea cum ai lua o pisică de ceafă și ai muta-o de colo-colo. Și acum spune: sunt obligată să guvernez, sunt o eroină. O Ana Ipătescu, așa se consideră această nulitate, ca și cum ar fi fost aleasă în uralele întregii națiuni pe Câmpia Libertății. Așa vorbește, ca o vizionară, ca un erou civilizator al României. Și ea este o biată pisică luată de ceafă de Dragnea, atât. Iohannis, de pildă, de ce să schimbe ceva? Credeți că s-a gândit vreodată că a fost ales nu pentru calitățile sale extraordinare de om politic și orator, nu pentru modul distins în care tace și pentru cunoștințele sale guvernamentale și prezidențiale, în 2014, ci pentru că s-a autoscufundat Victor Ponta prin aroganță, prin ticăloșie atunci?”
Cristian Tudor Popescu, la Digi24

Declarațiile lui Cristian Tudor Popescu vin după ieșirea președintelui Klaus Iohannis de joi, în care a anunțat că nu acceptă nici de această dată niciun ministru propus de Viorica Dăncilă.

La scurt timp după declarația șefului statului, și premierul Viorica Dăncilă a avut o ieșire publică în care l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe