CTP, atac dur la PSD și PNL. Adevărul nebănuit despre dublarea alocațiilor pentru copii

Raluca Juncu 19.12.2019, 12:49
CTP, atac dur la PSD și PNL. Adevărul nebănuit despre dublarea alocațiilor pentru copii

Cristian Tudor Popescu este unul din cei mai experimentați jurnaliști din mass media de la nivel local. Comentariile și opiniile lui reflectă mereu realitatea dură în care trăim, în ciuda faptului că multe din ele stârnesc controverse.

CTP: „Alocațiile pentru copii nu sunt altceva decât o altă formă de a statului”

Opiniile jurnalistului și scriitorului Cristian Tudor Popescu sunt lansate, de cele mai multe ori, pe fondul evenimentelor care țin de actualitatea imediată. De pildă, Camera Deputaților a votat ieri, în calitate de for decizional propunerea PSD privind dublarea alocațiilor pentru copii, măsură al cărei impact bugetar este de aproximativ șase miliarde de lei.
În contextul majorării alocațiilor, decisă ieri Cristian Tudor Popescu a ținut să transmită câteva precizări cu privire la acest aspect.

„Atât PSD-ului cât și PNL-ului le pasă de copiii românilor cât îi păsa lui Ceaușescu de pionierii și șoimii patriei ținuți ore întregi în carantină, îndopați cu orez ca nu cumva să-i apuce burta, iar în caz că le era sete, li se dădea să sugă câte-o batistă umedă. Numai așa erau demni a fi îmbrățișați și pupați de conducător în văzul nației”, debutează opinia gazetarului pulicată pe republica.ro.

Jurnalistul mai consideră că Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a decis cererea dublării alocațiilor în contextul în care liberalii au solicitat deja acest lucru, însă PSD a dorit să le-o ia înainte.

„Alocațiile pentru copii nu sunt altceva decât o altă formă de „mărinimie” a statului, prin care cetățenii pot fi manipulați la vot. Într-o țară cu o economie sănătoasă, ar fi puțini părinții care ar avea nevoie de pomana cinică a politicienilor”, mai spune Cristian Tudor Popescu.

Și, dat fiind faptul că zilele acestea se împlinesc 30 de ani de la revoluția română din 1989, gazetarul rememorează, totodată evenimentele care se petreceau în vremea româniei comuniste, cele în care copiii și tineretul reprezentau așa numita „mândrie a țării”. Făcând o paralelă cu vremurile actuale, Cristian Tudor Popescu îl ironizează și pe vloggerul Selly, dar și pe antreprenorul Mandachi Ștefan din Suceava, cel care a militat pentru construirea unei autostrăzi care să lege Moldova de sudul țării.

„Morții rămân în continuare să se răsucească în morminte”. Știrea cu acest titlu a fost încercuită, copleșită pe net de „știri” fără număr povestind incendiar ce am spus eu despre junele manelist Șieli și ce mi-a răspuns tânărul artist. Și capitalist, cum apreciază domnul om de afaceri Mandachi Șîeu.
Răspunsul a fost, firește, o manea – este a doua care mi se dedică, după cea a lui Nelu de la Seattle.
Îi sugerez domnului Șieli s-o vocalizeze în noaptea de 21 decembrie, în Piața Universității, unde niște tineri mai tineri decât el erau împușcați acum 30 de ani”, mai spune CTP.

Urmăriți Impact.ro și pe