CTP, analiză dură despre Guvernul Orban. Ce greșeli a făcut noul Executiv

Raluca Juncu 09.12.2019, 13:18
CTP, analiză dură despre Guvernul Orban. Ce greșeli a făcut noul Executiv

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a discutat, în cadrul unei emisiuni de la Digi24, unde a fost invitat, despre măsurile adoptate până acum de Ludovic Orban și de Cabinetul său. Cu stilul său oratoric specific, gazetarul explică de ce anumite inițiative ale liberalilor sunt greșite.

CTP: „Ceva palpabil nu a făcut până acum guvernul Orban”

Cristian Tudor Popescu se declară nemulțumit de măsurile Guvernului PNL, la scurt timp de la instalare.

„Ceva palpabil nu a făcut până acum guvernul Orban. Nimic”, spune gazetarul. Ceea ce PNL-ul a „impus” în agenda publică până acum a făcut-o pentru că „s-a repezit cu capul într-o ușă deschisă”, consideră Cristian Tudor Popescu, potrivit Digi24.

Jurnalistul discută și despre eliminarea supraaccizei la carburant, inițiativă ce a fost eliminată săptămâna trecută în Comisia de buget din Camera Deputaților, după ce, pe 27 noiembrie, premierul Ludovic Orban spunea că această măsură este „o mare prostie” și că trebuie eliminată.

„Supraaciza (la carburant, care a fost eliminată – n.r.)? Bucuria PSD-ului că face asta PNL acum. Își fac, automat, o gaură în buget. Și sunt șanse mari ca prețul la pompă să nu scadă semnificativ în urma acestei ștergeri a supraaccizei. Eu știu asta demult. Am greșit odată, cu vreo 20 de ani în urmă, pe vremea guvernului Ciorbea. Atunci s-a făcut prima dată asta. Au crescut prețul la benzină și sperau să scadă consumul. N-a scăzut cu niciun litru. Acum speranța este să crească consumul și să vină veniturile. Nu știu dacă o să vină. Deci, nu e o realizare asta, deocamdată. Nu vedem ceva palpabil. În schimb, vedem greșeli peste greșeli, politice în special, ale guvernului Orban”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Ludovic Orban și cabinetul său este criticat dur de către gazetarul Cristian Tudor Popescu. Foto: Inquam Photos / Mircea Manole
Ludovic Orban și cabinetul său este criticat dur de către gazetarul Cristian Tudor Popescu. Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Gazetarul amintește și de acțiunile opoziției făcând referire la legea recursului compensatoriu, care a fost abrogată tot săptămâna trecută. Abrogarea recursului compensatoriu a primit astăzi votul final din Camera Deputaților. Deputații au votat proiectul legislativ cu 272 de voturi „pentru”, dar și cinci abțineri. Potrivit g4media.ro, Florin Iordache și Marton Arpad s-au abținut.

„Dl ministru Predoiu a pus din nou pe tavă PSD-ului un gol, că tot vorbirăm de handbal. A venit cu declarația aceea, de mare înțelept jurist, din care toată lumea a înțeles că nu se poate abroga (n.red: recursul compensatoriu), sunt complicații și efecte colaterale care pot fi mult mai severe, nuuu, avem cu CEDO, cu probleme… A făcut declarația, PSD a simțit imediat oportunitatea și a năvălit cu proiectul în Parlament și în felul ăsta PNL-ul a fost pus în defensivă – uite că ei au spus că nu se poate – și PSD-ul a venit în față și a spus: Ba se poate! Noi vrem! Și în felul ăsta PSD s-a scos la vopsea”, susține Cristian Tudor Popescu. 

Urmăriți Impact.ro și pe