CTP a rupt tăcerea! Adevărul nebănuit din spatele eliminării pensiilor speciale

Diana Radu 29.01.2020, 15:52
CTP a rupt tăcerea! Adevărul nebănuit din spatele eliminării pensiilor speciale

Camera Deputaților a adoptat marți proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, însă legea prevede câteva excepții pentru anumite categorii. În acest context, gazetarul Cristian Tudor Popescu, a declarat că din punctului lui de vedere este vorba de o campanie electorală, deoarece cele mai multe pensii speciale, nu scad, de fapt.

Cristian Tudor Popescu despre eliminarea pensiilor speciale: ”PNL, cât și PSD vor să scoată capital electoral”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a emis recent o părere cu privire la proiectul de lege votat de Camera Deputaților, care prevede eliminarea pensiilor speciale. Mai exact, CTP a spus că toată agitația cu eliminare pensiilor speciale este, de fapt, o campanie electorală marca PNL și PSD. Gazetarul este nemulțumit de faptul că legea nu se aplică și în cazul polițiștilor și a militarilor.

ctp, eliminarea pensiilor speciale
Cristian Tudor Popescu despre eliminarea pensiilor speciale

„Atât PNL, cât și PSD vor să scoată capital electoral și din luat, și din plătit. Și din alba, și din neagra. Pe de o parte trâmbițează că pensiile nerușinate, speciale, nesimțite sau de serviciu, cum or fi ele, sunt tăiate și de fapt marea majoritate, 96% dintre ele, nu sunt tăiate, pentru că aparțin MApN și PNL și PSD nu vor să piardă voturi din partea asta. De aici această mișcare combinagistă a așa-zisei tăieri a pensiilor speciale”, a declarat CTP.

De asemenea, gazetarul a mai spus că în situația pensiilor speciale ar trebui adoptat principiul alocației, după modelul alocațiilor pentru copii. Asta pentru că, spune CTP, nevoile unui bătrân sunt aceleași indiferent că a fost sau nu judecător șa ICCJ.

„Ar trebui ca acest capitol al pensiilor speciale să fie abordat pe bază de principiu, numai așa se poate trata corect, adică să se judece pe principiul alocației. Așa cum există alocație pentru copii, să existe alocație pentru bătrâni. Dacă vrem să dăm niște bani de la stat suplimentar față de contributivitate, atunci aceștia trebuie să fie egali, pentru că un pensionar este egal cu un pensionar. Nevoile unui bătrân sunt aceleași, chiar dacă el a fost judecător la Înalta Curte sau a fost lucrător la spații verzi”, a mai spus CTP.

Care sunt categoriile care vor rămâne fără pensii speciale

  • deputaţi şi senatori (indemnizație de limită de vârstă)
  • judecători şi procurori (pensie de serviciu)
  • personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor
  • personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice
  • foști președinți ai României
  • Primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene (indemnizație pentru limită de vârstă)
  • funcţionari publici cu statul special
  • funcţionari publici parlamentari
  • judecători CCR (pensie de serviciu)
  • membrii corpului diplomatic şi consular al României
  • membrii Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.
Urmăriți Impact.ro și pe