CTP a făcut anunțul despre Andreea Esca. Ce se întâmplă cu știrista PRO TV, după ce s-a spus că ar fi infectată cu noul virus

Iancu Andreea 13.07.2020, 14:04
CTP a făcut anunțul despre Andreea Esca. Ce se întâmplă cu știrista PRO TV, după ce s-a spus că ar fi infectată cu noul virus

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre evenimentele recente care o implică pe Andreea Esca. Știrista pare să fie infectată cu coronavirus, însă mulți așteaptă un răspuns oficial din partea vedetei.

Ce s-a întâmplat cu Andreea Esca

În urmă cu câteva weekenduri a avut loc o petrecere privată pe litoral. Cu această ocazie, zeci de persoane au participat la evenimentul mediatizat de către Pro Tv. Printre artiști, influenceri și vedete s-a aflat și Andreea Esca. Din păcate, organizatorii și participanții la eveniment nu au respectat regulile sanitare.

Ar trebui să răspundă organizatorii pentru nerespectarea acestor reguli. Autoritățile să facă o anchetă în legătură cu acest eveniment și să vedem concluziile, a explicat CTP în cadrul emisiunii LA FIX, moderată de Adriana Nedelea.

În cazul în care Andreea Esca este cu adevărat infectată cu COVID-19, aceasta ar trebui să reacționeze printr-un comunicat. De asemenea, acest caz de îmbolnăvire ar putea constitui un exemplu pentru cetățenii care consideră că nu există coronavirusul.

Dacă se confirmă că este bolnavă Andreea Esca, ea fiind un simbol, dacă se confirmă că este infectată, poate că asta este o lecție. Poate că tot răul spre bine, din punctul de vedere al lămuririi acelor inși, aproape 1.000, aflați în Piața Victoriei, care spuneau că virusul nu există.

Trustul Pro a luat o decizie inedită
Trustul Pro a luat o decizie inedită

Reacția Pro TV la îmbolnăvirile din trust

Pe de altă parte, în urmă cu câteva zile, Pro TV interzicea jurnaliștilor să scrie despre angajații trustului care s-au infectat cu coronavirus. Astfel, jurnalistul a explicat că este important să se comunice în astfel de cazuri, fiind vorba de sănătatea publică.

Cred că este vorba despre un exces de zel al unor juriști ai postului. Eu, dacă aș fi detectat ca purtător de coronavirus, aș comunica acest lucru. M-aș simți dator să comunic acest lucru în calitate de persoană publică. Dacă aș avea probleme cardiace, nu m-aș simți deloc obligat să fac asta public, pentru că nu este o boală infecțioasă și nu privește sănătatea publică, a declarat Cristian Tudor Popescu.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...