Croatul Ante Vukusic a plecat de la FCSB și l-a făcut praf pe Gigi Becali. Ce i-au spus colegii încă de la primul antrenament

Gabriel Peneș, Mihai Roșoiu 22.06.2021, 14:14
Croatul Ante Vukusic a plecat de la FCSB și l-a făcut praf pe Gigi Becali. Ce i-au spus colegii încă de la primul antrenament

Croatul Ante Vukusic a plecat de la FCSB și l-a făcut praf pe Gigi Becali. Adus în iarnă la actuala vicecampioană, atacantul de 30 de ani n-a reușit deloc să intre în grațiile patronului roș-albaștrilor. După câteva luni de coșmar, Vukusic s-a despărțit de FCSB. Într-un interviu dat în țara natală, el l-a făcut praf pe Becali și metodele acestuia de lucru.

Croatul Ante Vukusic a plecat de la FCSB și l-a făcut praf pe Gigi Becali

Croatul Ante Vukusic a plecat de la FCSB și l-a făcut praf pe Gigi Becali. Fotbalistul de 30 de ani a venit la roș-albaștri în iarnă, din postura de jucător liber de contract. El venea aureolat de titlul de cel mai bun marcator al campionatului din Slovenia, fiind echipierul Olimpiei Ljubljana. Dar, după doar 2 luni și doar 5 meciuri jucate, Vukusic a fost trecut pe „lista neagră” de Gigi Becali, fără a mai primi alte șanse de a dovedi ce poate.

Vukusic rămâne la noi doar ca să se antreneze, să mai pună niște carne pe el. De jucat, nu cred! Mai intră doar pe ușă, pe teren nu cred. Ce să mai fac? Am văzut ce era de văzut”, declara Gigi Becali pentru GSP.ro, la doar două luni de la transferul acestuia la FCSB.

Scăpat din „lesa” patronului, după despărțirea de club, Vukusic s-a dezlănțuit în presa din țara sa natală, criticându-l dur pe Becali.

Gigi Becali vorbește despre orice. Sună un jucător în fiecare zi. Jucătorii tineri sunt singurii pe care nu îi critică, pentru că speră ca va obține bani de pe urma lor. Până acum n-am vrut să vorbesc, pentru că n-am vrut să fiu amendat”, a spus Ante Vukusic, conform Dalmatinskportal.

Croatul Ante Vukusic a plecat de la FCSB și l-a făcut praf pe Gigi Becali. Ce i-au spus colegii încă de la primul antrenament
Croatul Ante Vukusic a plecat de la FCSB și l-a făcut praf pe Gigi Becali. Ce i-au spus colegii încă de la primul antrenament

Ce i-au spus colegii încă de la primul antrenament

Jucătorul croat a mai spus că nu i-a venit să creadă când a văzut că patronul decide prin telefon cine intră și iese de pe teren.

Nu mi-a venit să cred că el decide cine intră pe teren prin telefon. Am jucat meciul de Supercupă cu CFR, iar la pauză a decis să scoată cinci jucători. El face totul prin telefon, are un om pe bancă. Becali cumpără jucători tineri, așa crede că va obține și rezultate. CFR a câștigat campionatul pentru că a avut antrenor”, a declarat Ante Vukusic, pentru sursa citată.

Și în privința antrenorului Toni Petrea, Vukusic a avut remarci acide. El a recunoscut că tehnicianul însuși i-a recomandat să-și vadă de treabă, într-un moment în care fotbalistul ar fi dorit să vorbească personal cu patronul

N-am vorbit niciodată (n.r. – cu Gigi Becali). Am înțeles că nici nu vorbește engleză. L-am întrebat pe antrenor, mi-a zis ”știi cum merg lucrurile aici, faci ce spune patronul”. Toți mi-au spus că mai bine îmi văd de treabă decât să mă cert cu Gigi Becali. Niciun antrenor serios nu vrea să vină la Steaua (n.r. – FCSB)”, a mai punctat Ante Vukusic.

Dar poate cel mai șocant moment s-a petrecut chiar la primul antrenament făcut după sosirea sa la FCSB. Colegii de echipă i-au spus direct că dacă nu va marca încă de la prima partidă jucată, va fi terminat.

Am semnat contractul, iar apoi am mers la antrenament. Toți colegii m-au întrebat dacă știu unde am venit. Mi-au zis ”dacă nu dai gol în primul meci, ești terminat”. Am crezut că au glumit, dar se pare că au avut dreptate. Am mai avut momente grele în carieră, dar astfel de probleme n-am avut niciodată”, a concluzionat Ante Vukusic, potrivit aceleiași surse.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....