Criză peste criză. Companiile italiene se confruntă cu o penurie de dioxid de carbon

Mihnea Tălău 27.07.2022, 16:01
Criză peste criză. Companiile italiene se confruntă cu o penurie de dioxid de carbon

Companiile italiene de băuturi se confruntă cu o penurie de dioxid de carbon (CO2), de care au nevoie pentru a pune gaz în cutii și sticle în această vară, deoarece unii producători de gaz și-au redus producția ca răspuns la creșterea costurilor energiei.

Industria chimică și-au redus operațiunile în fața creșterii costurilor energetice

CO2 este un produs secundar al amoniacului produs de grupurile chimice pentru a fi utilizat la fabricarea de îngrășăminte, materiale plastice tehnice și lichid de eșapament pentru motoare diesel. transmite Reuters.

Marile companii din industria chimică și-au redus operațiunile în fața creșterii costurilor energetice. Printre acestea se numără compania norvegiană Yara, care a pus frână producției de amoniac și uree de la unitatea sa din orașul Ferrara din nordul Italiei.

„Furnizorii noștri ne-au informat că se străduiesc să găsească CO2, deoarece operațiunile uzinei din Ferrara sunt reduse din cauza costurilor ridicate ale energiei”, a declarat Alberto Bertone, CEO și președinte al companiei italiene de apă minerală Acqua Sant’Anna.

Numărul trei pe piața apelor minerale din țară, Acqua Sant’Anna, cu sediul în apropiere de Torino, în nord-vestul Italiei, a fost nevoită să își suspende o parte din producția obișnuită ca răspuns la scăderea rezervelor de CO2, a declarat Bertone.

Penuria s-a acutizat în ultimele zile

Penuria s-a acutizat în ultimele trei săptămâni, a adăugat acesta.

„Uneori reușim să interceptăm unele transporturi (de CO2) în jurul Europei, dar sarcina devine din ce în ce mai dificilă, deoarece mulți colegi din industrie se confruntă cu aceeași problemă”, susține Bertone.

Scăpată de impactul inițial al penuriei, Sanpellegrino, parte a grupului internațional de bunuri de consum Nestle, a fost, de asemenea, forțată acum să își reducă producția, a precizat compania.

„În ceea ce privește problemele cu care se confruntă companiile din sectorul băuturilor din cauza lipsei de CO2, grupul Sanpellegrino informează că a observat scăderi în aprovizionarea cu dioxid de carbon și a luat măsuri pentru a ajusta producția”, se arată într-o declarație a companiei.

Sanpellegrino este un nume familiar în Europa cu apa sa omonimă și cu băuturile sale carbogazoase cu aromă de portocale și lămâie.

Cu ce au înlocuit rușii celebrele băuturi carbogazoase

Marea Britanie s-a confruntat cu această problemă în toamna trecută

Marea Britanie a suferit toamna trecută de penurie de CO2, utilizat și în industria cărnii, după ce unul dintre principalii producători de îngrășăminte și-a redus producția.

Lobby-ul italian al industriei băuturilor răcoritoare, Assobibe, printre ai cărui membri se numără jucători globali precum Coca-Cola și PepsiCo, prezintă o imagine care este agravată de o creștere sezonieră a cererii de băuturi în lunile de vară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...