Cristiano Ronaldo, cea mai mare amendă din istoria fotbalului. Gestul pentru care fotbalistul trebuie să plătească o sumă colosală

Mihnea Tălău 21.10.2022, 15:24
Cristiano Ronaldo, cea mai mare amendă din istoria fotbalului. Gestul pentru care fotbalistul trebuie să plătească o sumă colosală

Celebrul fotbalist portughez Cristiano Ronaldo va plăti cea mai mare amendă din istoria clubului său, Manchester United, după ce a refuzat să intre pe teren la meciul din etapa trecută când echipa sa a întâlnit formația londoneză Tottenham.

Pe Cristiano Ronaldo îl așteaptă o amendă istorică

El s-a enervat că nu a fost titular, iar când antrenorul a vrut să-l trimită pe teren a refuzat. Nu numai ca nu a vrut să intre pe teren dar a și plecat acasă deși partida nu se terminase.

„O să mă ocup de asta mâine, nu azi. Acum celebrăm această victorie”, a declarat Erik Ten Hag, la finalul partidei, potrivit The Sun.

Și „nota de plată” a venit rapid pe adresa lui Cristiano Ronaldo. The Mirror scrie că va fi amendat cu un milion de lire sterline. Banii nu sunt o problemă pentru că jucătorul câștigă aproximativ 27 de milioane de lire sterline pe an, scrie playtech.ro.

Cristiano Ronaldo va plăti, astfel, cea mai mare amendă din istoria fotbalului. Până în prezent topul era condus de Harry Kane și Carlos Tevez. Atacantul lui Tottenham a plătit 400.000 de lire sterline după ce nu s-a prezentat la antrenamente în speranța că va fi lăsat să plece la Manchester City, în vreme ce jucătorul argentinian a fost amendat cu o sumă identică pentru că nu a vrut să intre pe teren la un meci.

Cum a anunţat Cristiano Ronaldo că va fi tată din nou

Fotbalistul lusitan și-a făcut ”mea culpa”

La câteva ore după partida Manchester United și Tottenham, lusitanul câștigător de cinci ori al trofeului Balonul de Aur a postat un mesaj, pe o rețea de socializare, în care recunoaște că a greșit.

„Așa cum am făcut întotdeauna de-a lungul carierei mele, încerc să trăiesc și să joc cu respect față de colegii mei, adversarii mei și antrenorii mei. Asta nu s-a schimbat. Nu m-am schimbat.

Sunt aceeași persoană și același profesionist care am fost în ultimii 20 de ani jucând în fotbalul de elită, iar respectul a jucat întotdeauna un rol foarte important în luarea deciziilor. Am început de foarte tânăr, jucătorii mai în vârstă și mai experimentați au fost întotdeauna exemple extrem de importante pentru mine.

Astfel, mai târziu, am încercat întotdeauna să fiu un exemplu pentru tinerii care au crescut în toate echipele pe care le-am reprezentat. Din păcate nu este întotdeauna posibil asta și câteodată te ia valul și mai învinge și răul din tine. În aceste momente, simt doar că trebuie să muncesc din greu în Carrington (n.r. în cantonamentul lui Manchester United), să îmi sprijin coechipierii și să mă pregătesc pentru orice meci.

Nu este o opțiune să cedezi în fața presiunii. Nu a fost niciodată. Aceasta este Manchester United și trebuie să rămânem uniți. În curând vom fi din nou împreună”, a scris Cristiano Ronaldo, pe Instagram.

Antrenorul lui Manchester United a transmis că atacantul portughez a fost exclus din lot pentru următoarea partidă din campionat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...