Cristian Tudor Popescu, despre olandezul care ar fi ucis-o pe fetița din Dâmbovița: de ce face trimitere la Dincă

Redacția IMPACT 24.09.2019, 14:53
Cristian Tudor Popescu, despre olandezul care ar fi ucis-o pe fetița din Dâmbovița: de ce face trimitere la Dincă

Cristian Tudor Popescu a comentat cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița, care a fost ucisă cu brutalitate. Presupusul criminal este un cetățean olandez care a reușit să fugă și să se sinucidă în Olanda. CTP a amintit de cazul de la Caracal, în care principalul suspect este Gheorghe Dincă.

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu face referire la Gheorghe Dincă atunci când vorbește de oribila crimă de la Gura Șuții, județul Dâmbovița. O fetiță de 11 ani a fost răpită, posibil agresată sexual și apoi ucisă.

Trupul neînsuflețit, care prezenta urme de violență, a fost găsit abandonat pe un câmp. Într-o intervenție la Digi24, Cristian Tudor Popescu a sugerat, pentru a scoate în evidență eșecul autorităților, că olandezul s-ar fi putut inspira de la Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal.

Cristian Tudor Popescu, despre crima din Dâmbovița: „Probabil s-a gândit văzându-l pe Dincă…”

CTP despre numirea lui Kovesi

Gazetarul Cristian Tudor Popescu s-a întrebat retoric dacă nu cumva olandezul a văzut cazul crimelor din Caracal și s-a gândit că „s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo”.

„Ceea ce este îngrozitor este că pe măsura ce se succed aceste cazuri pe ecrane, pare că acești atactori prind curaj, în loc să se teamă de Poliția Română. Probabil s-a gândit văzându-l pe Dincă cum își face mendrele cu toată poliția și procuratura română și a spus că s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo. Și ce a făcut? A ucis această fetiță, a fost ucigaș. Apoi, a fost și politist pentru că le-a răspuns cu amabilitate domnilor polițiști români care l-au sunat, pe aeroportul din Amsterdam, putea să nu răspundă la telefon, să spună greșeală, le-a spus foarte amabil că a fost în România, în Gura Șuții. Apoi a fost judecător, și-a dat sentința, și a fost și călău, pedeaspa fiind una care nu putea fi dată în România, și așa prea blândă”
CTP, despre crima din Dâmbovița

Cristian Tudor Popescu a subliniat ideea potrivit căreia autoritățile par incapabile să aibă grijă de cetățeni. Astfel de cazuri se succed pe bandă rulantă, spune scriitorul și gazetarul, și se pare că nimănui nu-i mai este frică de Poliție.

„După cum vedeți, ni se dau amănunte, se coroborează imagini, toată lumea e foarte savantă. Auzim o frază de la șeful Poliției Române, altul decât cel din cazul Caracal, acel Vasilescu, care spune la un moment dat, când am vorbit cu olandezul la telefon: Nu aveam nicio suspiciune asupra lui. Aveau un cerc de 3 suspecți, între care și acesta. Pentru un polițist aici funcționează prezumția de vinovăție. Toți suspecții din cercul respectiv sunt presupuși vinovați până la proba contrarie. Cum poți să spui: Nu aveam nicio suspiciune asupra acestui indidvid? Cum poți să spui așa ceva, ca polițist? Poliția trebuie să-și schimbe titulatura, să devină Asociația căutătorilor de cadavre, că asta fac”
CTP, despre crima din Dâmbovița

Urmăriți Impact.ro și pe