Cristian Tudor Popescu, despre măsurile anunțate de Ludovic Orban: „O dezvoltare a exprimării sintetice a cunoscutului economist, politolog și filosof Gheorghe Hagi”

Redacția IMPACT 16.10.2019, 12:50
Cristian Tudor Popescu, despre măsurile anunțate de Ludovic Orban:  „O dezvoltare a exprimării sintetice a cunoscutului economist, politolog și filosof Gheorghe Hagi”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a critic dur într-o intervenție la Digi24 atât decizia USR de a nu intra la guvernare, cât și prioritățile anunțate ieri de premierul desemntat, Ludovic Orban.

Declarațiile jurnalistului vin în contextul în care ieri, la ora 17, Președintele României a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la Cotroceni, numele premierului desemnat, în persoana lui Ludovic Orban.

„Putea la fel de bine să-l desemneze dl Klaus Iohannis acum, să pronunțe numele lui Viktor Orban sau Victor Rebengiuc, tot aia era. Nu-mi vine în cap decât Shakespeare: vorbe, vorbe, vorbe. Asta am auzit acum. Practic nu se poate face nicio știre din asta. L-a anunțat pe Orban, însă nu înseamnă practic nimic, pentru că guvernul nu este cunoscut, iar sprijinirea lui în Parlament este extrem, extrem de problematică în clipa de față. Așa că este o non-știre ce am auzit acum”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Digi24.

Prioritățile lui Ludovic Orban, „vorbe de înălțat zmeul”

Cristian Tudor Popescu a spus despre prioritățile anunțate de premierul desemnat că sunt „vorbe de înălțat zmeul”, în condițiile în care acesta nu se bazează momentan pe niciun sprijin în Parlament. În intervenția sa, gazetarul a fpcut o paralelă între Ludovic Orban și spusele deja celebre ale fotbalistului Gheorghe Hagi : „ (…) Orice, să facem, să fie bine ca să nu fie rău”.

Ludovic Orban, premierul desemnat ieri de Klaus Iohannis
Ludovic Orban, premierul desemnat ieri de Klaus Iohannis

„Ce a enunțat Ludovic Orban e o dezvoltare a exprimării sintetice a cunoscutului economist, politolog și filosof Gheorghe Hagi – ar fi bine să fie bine ca să nu fie rău, asta e tot. Trebuia să spună: vom începe prin a identifica găurile în care putem să ne rupem gâtul, lăsate de PSD în buget, în diverse agenții, care sunt înțesate de oameni PSD. Cum poți să aplici măsurile astea frumoase de care vorbește dl. Orban când întreg aparatul de stat este înțesat de diverse pile, relații, nepoate, amante, oameni din partid”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru televiziunea de știri.

Urmăriți Impact.ro și pe