Cristian Tudor Popescu a reacţionat dur după discursul lui Iohannis. „A reuşit să enerveze oamenii, nimic altceva”

Ana Anitoiu, Adrian Dumitru 20.10.2021, 09:17
Cristian Tudor Popescu a reacţionat dur după discursul lui Iohannis. „A reuşit să enerveze oamenii, nimic altceva”

Cristian Tudor Popescu a reacţionat dur după discursul pe care l-a susținut marți Klaus Iohannis. Jurnalistul a spus că președintele României a reușit doar să enerveze niște oameni, după ce au fost înregistrate 574 de decese în rândul pacienților Covid-19 și 18.863 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Critstian Tudor Popescu, despre discursul lui Iohannis

Jurnalistul l-a numit pe Klaus Iohannis ”Robotul Defect” și a spus că discursul președintelui a fost ”o lacrimogenă despre inimile de români” ce a fost compusă de ”scriecii” de la Cotroceni și citită de el de pe prompter.

”Președintele Iohannis ne dă de veste că are de gând să se pregătească pentru a începe demararea unei convocări a factorilor de răspundere guvernamentali, ca să se vorbească discuții pentru luarea unor măsuri – mâine. Până mâine mai trece o zi – asta înseamnă încă 500-600 de morți.

E o vorbă românească, mi-ai mâncat zilele. Președintele mănâncă zile. A dat o săptămână partidelor să mediteze înainte de consultări – câți morți înseamnă asta? L-a desemnat pe Cioloș, știind foarte bine că urmează zece zile de pomană – de pomana morților, 5.000”, a comentat CTP.

Cristian Tudor Popescu a reactionat dur dupa discursul lui Iohannis.
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu, despre măsurile ce ar fi trebuit să fie impuse

Se asemenea, Cristian Tudor Popescu a spus ce măsuri ar fi trebuit să anunțe Klaus Iohannis pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Jurnalistul consideră că șeful statului ar fi trebuit să anunțe stare de urgență, carantină totală, măcar pentru 14 zile, astfel încât să mai salveze niște vieți.

”Incredibil, Robotul Defect ne vorbește acum de vaccinare. Astă-vară, câte ședințe din astea în care să întrebe de stadiul pregătirilor pentru valul 4 a făcut? Și dacă s-ar vaccina milioane de români azi, tot trebuie mai mult de o lună până la imunizare. În 30 de zile – cel puțin 15.000 de morți”, a adăugat CTP.

Critsitan Tudor Popescu cere sancțiuni

Totodată, Cristian Tudor Popescu vrea să vadă că se aplică legea referitoare la zădărnicirea combaterii bolilor. El a precizat că doi dintre cei care ar trebui să fie sancționați sunt Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, și Episcopul de Giurgiu.

”N-am auzit decât de o singură persoană căreia i s-a deschis dosar penal la Piatra Neamț, pentru că a mințit public că spitalul modular ATI din oraș e gol. În schimb, niște medici și preoți nu sunt deranjați nici cu un fulg pentru propaganda antivaccin.

Arhierei ca Teodosie de la Constanța sau Ambrozie de la Giurgiu mint încremenitor – «Incendiile din spitale sunt făcături, oamenii sunt arși de focul pus de medici!»– fiind niște criminali în sutană, și nu sunt reținuți și cercetați penal deoarece guvernanții vor sprijinul Bisericii pentru voturi în caz de anticipate”, a adăugat CTP.

Jurnalistul a mai spus că România este o țară ”cu comorbidități”, iar una dintre cele mai grave dintre acestea este, de trei decenii, faptul că politicienii nu sunt interesați de viețile oamenilor. CTP a comparat pandemia de coronavirus cu o tomografie ce arată de ce anume suferă țara.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...