Cristian Tudor Popescu a cedat în direct la Digi 24: „Îți vine să-i dai dracului, să îți iei câmpii!”

Raluca Juncu / 23.07.2020, 08:24
Cristian Tudor Popescu a cedat în direct la Digi 24: „Îți vine să-i dai dracului, să îți iei câmpii!”

Cristian Tudor Popescu a discutat în direct, la Digi24 despre persoanele care nu cred în existența virusului și care vor să se externeze din spital, fără să țină cont de opinia medicilor.

CTP, despre pacienții infectați cu coronavirus care se externează

Cristian Tudor Popescu îi critică dur pe românii car vor să se externeze din spital, deși au primit confirmarea din partea medicilor că sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, jurnalistul a subliniat și poziția ingrată în care se află doctorii care tratează astfel de pacienți, pentru că nu reușesc să-și facă meserie și pentru că sunt jigniți de multe ori.

Sursa foto: Facebook/ Cristian Tudor Popescu
Sursa foto: Facebook/ Cristian Tudor Popescu

„Îţi vine să-i dai dracului pe ăstia care cer externarea din spital. Păi, n-ai vrut tu să pleci, că te torturăm aici? Te scapă avocata poporului… La un moment dat îţi vine să-i dai dracului, să-ţi iei câmpii. Medicii nu au voie să facă asta, trebuie să strângă din dinţi, să-i trateze chiar şi pe indivizii care îi jignesc, care chiar îşi bat joc, cărora nu le pasă nici de ei nici de alţii“, a spus Cristian Tudor Popescu, în direct la Digi24.

Pandemia în cifre

Potrivit ultimelor informări transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Acesta a fost cel mai mare bilanț al noilor îmbolnăviri înregistrat în România, de la începutul pandemiei și până în prezent.

Până miercuri, 2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Estimările venite din partea Guvernului arată însă un bilanț negativ pentru luna august. În nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care s-a dispus prelungirea stării de alertă în România, pentru încă 30 de zile, se estimează că numărul infectărilor cu noul coronavirus ar putea ajunge la 1.200 – 1.600 de cazuri zilnice la jumătatea lunii august.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI