Cristian Popescu-Piedone reacționează după stenogramele în care îi cerea jumătate de stație de metrou lui Ion Rădoi. ”Era în spirit de glumă”

Ioana Bucur 20.07.2021, 11:30
Cristian Popescu-Piedone reacționează după stenogramele în care îi cerea jumătate de stație de metrou lui Ion Rădoi. ”Era în spirit de glumă”

Cristian Popescu-Piedone reacționează după stenogramele în care îi cerea jumătate de stație de metrou lui Ion Rădoi. Ce spune primarul Sectorului 5 despre schimbul de replici controversat.

Cristian Popescu-Piedone reacționează după stenogramele în care îi cerea jumătate de stație de metrou lui Ion Rădoi

Demolarea chioșcurilor de la metrou a iscat un nou scandal de amploare. Potrivit unor stenograme apărute în presă, primarul Sectorului 5 i-ar fi cerut „jumătate de stație” lui Ion Rădoi, șeful sindicatului de la metrou.

Contactat de jurnaliști, Cristian Popescu-Piedone a oferit prima reacție după apariția în spațiul public a discuției controversate, precizând că a emis încă de pe data de 11 iunie autorizație de demolare pentru chioșcurile de la stațiile de metrou de pe raza sectorului pe care îl administrează.

„Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele (…)

Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, a declarat Piedone pentru G4Media.ro.

Cristian Popescu-Piedone reacționează după stenogramele în care îi cerea jumătate de stație de metrou lui Ion Rădoi
Demolarea chioșcurilor de la metrou. Inquam Photos / George Călin

„Sindicatul mă dă și în judecată”

Stenogramele din ordonanța DNA de inculpare a liderului de sindicat de la metrou, Ion Rădoi, arată că Piedone ar fi întârziat în mod intenţionat demolarea chioșcurilor ilegale de la metrou de pe raza Sectorului 5. Potrivit documentului citat, primarul i-ar fi cerut lui Rădoi să îi dea şi lui spaţii comerciale, la Izvor, în schimbul întârzierii acțiunii.

„Rădoi a insistat foarte mult să ia legătura cu mine, am evitat să mă întâlnesc, m-am întâlnit la un moment dat, a venit cu o plachetă din partea metroului – înainte de această convorbire. Am îndeplinit toate formalitățile legale (…)

Procurorii DNA au ridicat documentele și au constatat că am îndeplinit toate procedurile legale, iar întârzierea nu se datorează faptului că nu am vrut sau am pretins ceva de la domnul Rădoi. Ci pentru că din dispoziția care este deja emisă din 11 iunie, în care infrastructura SA, din dispoziția mea, trebuie să dezafecteze aceste chișcuri.

Infrastructura SA era angrenată în alte lucrări de investiții în sector, s-a amânat. Procedura va fi dusă la îndeplinire, probabil în seara asta – mâine, dar chișcurile se vor demola. Sindicatul mă dă și în judecată”, a continuat edilul, pentru aceeași sursă.