Cristian Pomohaci, sentință definitivă. Unde l-au trimis judecătorii

Ana Anitoiu 27.10.2020, 14:12
Cristian Pomohaci, sentință definitivă. Unde l-au trimis judecătorii

Cristian Pomohaci a primit o sentință definitivă. Instanța a hotărât ce pedeapsă merită fostul preot în dosarul de evaziune fiscală, după ce și-a însușit o avere pe care ar fi trebuit să o dea statului.

Ce sumă fabuloasă a păstrat Cristian Pomohaci, deși ar fi trebuit să o dea statului

Cristian Pomohaci pare că știe să facă bani. Cântărețul, fost preot acuzat de pedofilie, a închiriat 11 apartamente. Toți banii au mers la el. Nici vorbă să plătească taxe și impozite. Astfel, a prejudiciat statul cu 150.000 de euro.

Inițial, Cristian Pomohaci a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Rămas cu averea neatinsă, el și-a recunoscut fapta, dar s-a răzgândit, după ce și-a aflat sentința. Apoi, a schimbat tactica și a atacat decizia judecătorilor prin apel.

Recent, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât o nouă sentință pentru Cristian Pomohaci. Condamnarea este puțin ”îndulcită”, deși fost preot care ar fi abuzat copii nu s-a sfiit de regulile ce i-au fost impuse prima dată.

Cristian Pomohaci
Cristian Pomohaci

Ce condamnare a primit Cristian Pomohaci. Unde l-au trimis judecătorii

Mai exact, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât menținerea sentinței inițiale. Însă, i-a înlăturat lui Cristian Pomohaci obligația de a nu părăsi țara. Nu că fostul preot s-ar fi lovit de această regulă anterior. S-a bucurat chiar de o vizită în Statele Unite ale Americii.

Concret, Cristian Pomohaci a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. El trebuie să meargă la unul sau mai multe programe de reintegrare socială. În plus, trebuie să facă muncă neplătită în folosul comunității, timp de 90 de zile, în beneficiul Primăriei Rebrişoara.

”Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte doar următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate cu instituţiile din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, judeţul Mureş. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate.”, arată sentința, ce a fost pronunțată vineri și este definitivă.

Cristian Pomohaci, desore care unii spun că ar practica și exorcizări, are o avere estimată la 1,75 de milioane de euro. Fostul preot ar deține 40 de imobile, dintre care 25 de apartamente, 9 terenuri și construcții, 5 terenuri și garaj.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...