Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv după ce a pledat vinovat. Ce pedeapsă i-a dat Curtea de Apel Târgu Mureș

Stan Filon 28.10.2020, 11:39
Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv după ce a pledat vinovat. Ce pedeapsă i-a dat Curtea de Apel Târgu Mureș

Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv! Fostul preot care a stârnit atâtea controverse în România, dar și în Biserica Ortodoxă Română, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Așadar, fostul preot scapă de închisoare.

Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv după ce a pledat vinovat pentru evaziune fiscala

Mai exact, fosta față bisericească a primit pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare pentru că a oferit spre închiriere nu mai puțin de 11 apartamente, dar fără să plătească taxe și impozite către stat, conform Reporteris.ro.

Astfel a fentat statul Cristian Pomohaci cu suma de 150.000 de euro, neplătind taxele pentru apartamentele închiriate. Pe lângă faptul că a primit pedeapsa respectivă, acesta va trebui să facă și muncă în folosul comunității, timp de 90 de zile în beneficiul Primăriei Rebrişoara și să urmeze mai programe de reintegrare socială.

Cristian Pomohaci a fost condamnat pentru evaziune fiscala
Cristian Pomohaci a fost condamnat pentru evaziune fiscala

Cristian Pomohaci, evaziune fiscală de 150.000 de euro

Cântărețul de muzică populară se pare că s-a descurcat foarte bine, din punct de vedere financiar. El este proprietarul a nu mai puțin de 25 de apartamente, 9 terenuri cu construcții, 5 terenuri și un garaj. În total, fostul preot are 40 de imobile la număr. Curtea de Apel din Târgul Mureș a decis să îi mențină sentința inițială, dar cu toate acestea, va putea părăsi țara (înainte avea obligația de a rămâne în țară).

”Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte doar următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate cu instituţiile din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, judeţul Mureş. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate”, arată sentința definitivă, pronunțată vineri, conform sursei menționate.

Cristian Pomohaci a devenit cunoscut în România după ce a fost piesa principală într-un scandal imens. Acesta a fost acuzat de mai mulți minori că ar fi întreținut relații intime cu el. Procurorii au găsit acasă la Pomohaci o tabletă în care au găsit linkuri văzute de acesta spre filme pornografice cu bărbați, dar și cu minori. Mai mult, s-a găsit o agendă în care erau trecute mai multe nume de copii dintr-un cor, pe care preotul îi descria: ”Marian – care mi-a tras cu ochiul”, ”Dan Ovidiu – insistentul cu cercel în ureche”, ”Bogdan – cu cercei în urechi, frumos”. Cu toate acestea, dosarul a fost clasat, deoarece faptele s-au petrecut cu mai bine de 10 ani în urmă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...