Cristian Gațu, dus de urgență la spital. În ce stare este fostul mare handbalist

Cristian Gațu, dus de urgență la spital. În ce stare este fostul mare handbalist Sursa foto: ProSport

Dublul campion mondial la handbal Cristian Gațu a fost internat de urgență la spital. Fostul mare handbalist a suferit un atac cerebral.

Cristian Gațu, dus de urgență la spital. În ce stare este fostul mare handbalist

Cristian Gatu trece prin momente dificile. Fostul mare handbalist a fost internat de urgență la spital, după ce a suferit un atac cerebral. În vârstă de 74 de ani, fostul președinte al Federației Române de Handbal se află internat la Spitalul Militar din Capitală, unde joi, 26 martie, va fi supus unei intervenții chirugicale destul de complicate.

„Am vorbit cu el, am văzut că nu prea înțelegeam ce spune. L-am întrebat ce s-a întâmplat. A zis: nu prea îmi simt partea stângă, mâna și piciorul”, a declarat fostul mare handbalist Radu Voina pentru gsp.ro.

„Am vorbit la Spitalul Militar, doctorii ne-au dat asigurări că este un accident vascular în urma căruia se poate recupera, este în afara oricărui pericol”, a afirmat şi Ștefan Birtalan, dublu campion mondial cu România, potrivit gsp.ro.

Cristian Gațu a efectuat un computer tomograf și i s-a descoperit un cheag de sânge la creier, de 1,5 mm.

Cine este Cristian Gațu, cel mai tehnic jucător din istoria handbalului românesc

Cristian Gațu s-a născut pe 20 august 1945, la București.
Este dublu campion mondial cu echipa României, în 1970 și 1974.
Medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976 şi cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

În 1977 a câștigat Cupa Campionilor Europeni la handbal cu Steaua București.
După ce s-a retras din activitatea de performanță, Cristian Gațu a fost vicepreședinte al COSR, comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua și președinte al Federației Române de Handbal, în perioada 1996-2014.
Cristian Gațu este considerat cel mai tehnic jucător din istoria handbalului românesc și unul dintre cei mai buni handbaliști pe plan mondial din trecutul acestui sport.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI