Cristian Cioacă, decizie radicală în cazul Elodiei Ghinescu. Noi detalii despre acțiunile polițistului au ieșit la lumină

Beatrice Dumitru 07.12.2022, 10:38
Cristian Cioacă, decizie radicală în cazul Elodiei Ghinescu. Noi detalii despre acțiunile polițistului au ieșit la lumină

Dispariția avocatei Elodia Ghinescu, soția unui polițist din Pitești, și mama unui băiețel, a ținut prima pagină a ziarelor acum 15 ani. Soțul femeii, Cristian Cioacă, a fost condamnat la închisoare, dar nici până astăzi nu se știe ce s-a întâmplat cu trupul fostei avocate. Acum, polițistul a luat o decizie radicală în cazul Elodiei Ghinescu.

Ce a cerut Cristian Cioacă instanței

Elodia Ghinescu a fost dată dispărută pe 29 august 2007, iar Cristian Cioacă a fost condamnat în 2014, la 15 ani și 8 ani de închisoare. Cazul Elodiei Ghinescu este printre puținele condamnări definitive pentru omor fără identificarea unui cadavru.

Cristian Cioacă solicitase instanței să i se șteargă din cazier condamnarea primită pentru accesare ilegală a e-mailului soției sale, Elodia Ghinescu, dar acum s-a răzgândit. La primul termen al procesului pentru judecarea contestației, când au fost citați fiul său și hackerul care l-a ajutat să spargă e-mailul, polițistul din Pitești a susținut că nu mai vrea să fie scutit de pedeapsa primită pentru această faptă.

Cristian Cioacă, decizie radicală în cazul Elodiei Ghinescu. Noi detalii despre acțiunile polițistului au ieșit la lumină
Cristian Cioacă a fost condamnat pentru omor.

Ia act de retragerea contestaţiei în anulare formulată de contestatorul Cioacă Constantin Cristian împotriva deciziei penale nr. 524 din data de 22.10.2014 pronunţată de Curtea de apel Brașov. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 680 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, se avansează Baroului Brașov din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, a decis instața.

Elodia Ghinescu a dispărut în septembrie 2007

Poliţistul Cristian Cioacă şi Adrian Marin Niţu, hackerul care l-a ajutat pe spargă e-mailul, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT în februarie 2009, pentru accesarea fără drept a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu. În urma deciziei instanței, Adrian Marin Niţu a primit o pedeapsă de un an şi jumătate cu suspensare.

Căutările Elodiei Ghinescu au început în septembrie 2007, atunci când poliţistul Cristian Cioacă a anunţat dispariţia acesteia. După două săptămâni, anchetatorii au găsit, într-o râpă, mai multe haine pătate de sânge, care ar fi aparţinut Elodiei Ghinescu, iar o lună mai târziu, aceștia au descoperitt uniforma de poliţist a lui Cristian Cioacă, dar şi alte obiecte ale sale şi ale fostei soţii, însă nu și cadavrul.

Anchetatorii spun că, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, în urma unui conflict cu soţia sa, Cristian Cioacă ar fi omorât-o, iar apoi i-ar fi ascuns cadavrul. Elodia Ghinescu a fost declarată  oficial decedată la aproape patru ani de la dispariție, iar un an mai târziu procurorii l-au trimis în judecată pe soţul ei pentru omor calificat şi profanare de morminte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...