Criminalul din Făget, Timiș, a fost condamnat la 30 de ani de pușcărie. E șocant ce a putut să facă bărbatul

Redacția IMPACT 16.09.2020, 16:54
Criminalul din Făget, Timiș, a fost condamnat la 30 de ani de pușcărie. E șocant ce a putut să facă bărbatul

La peste un an de la comiterea faptelor de o gravitate deosebită, Ionel Boldea, cunoscut drept „Criminalul din Făget”, a fost condamnat la o pedeapsă de 31 de ani și patru luni de închisoare, dar va executa efectiv 30 de ani. Sentința Tribunalului Timiș nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Timişoara.

Bărbatul a omorât doi oameni, soț și soție

Crimele pentru care judecătorii au dat această sentință au fost comise în vara anului 2019, când Boldea a atacat o familie, soț și soție, aflată într-un parc din Făget, omorând bărbatul pe loc. Femeia a mai supraviețuit ceva timp, apoi a decedat. Cei doi făceau sport la aparatele de fitness din parc, iar criminalul a trecut cu bicicleta pe lângă ei și i-a atacat pur și simplu.

Bărbatul a omorât doi oameni, soț și soție
Bărbatul a omorât doi oameni, soț și soție

„Autorul a părăsit locul faptei, îndreptându-se spre localitatea Temereşti cu bicicleta, de unde ar fi sustras o maşină, cu care, ulterior a lovit o persoană. În drum spre această localitate, acesta ar mai fi agresat fizic alte trei persoane (două femei şi un bărbat)”, transmitea Poliţia la data crimei.

În Temerești a agresat o altă persoană, o femeie de 81 de ani, pe care, de asemenea, nu o cunoștea, începând să o lovească și pe aceasta cu pumnii, picioarele și cu o bâtă în lungime de 75 cm, până când persoana vătămată a căzut la pământ. Aceasta a suferit vătămări multiple ce au necesitat 50 de zile de îngrijiri medicale. Criminalul a reușit să agreseze și unul dintre polițiștii care l-au găsit în Temerești, lovindu-l cu o bâtă în abdomen.

Deși Ionel Boldea era ca și prins, el a reușit să scape fugind cu un autoturism pe care l-a furat. A pierdut, la un moment dat, controlul volanului, ieșind de pe asfalt și rulând pe câmp circa 200 de metri, unde a abandonat mașina și a fugit pe jos. A furat din nou o mașină și de această dată polițiștii de la rutieră l-au putut opri și imobiliza. Inițial a fost arestat preventiv pentru 24 de ore, rămânând apoi în arrest preventiv.

Tânărul era sub influența substanțelor psihoactive

Când a fost încătușat, Ionel Boldea prezenta indicii ale unor afecţiuni psihice grave, declarându-le poliţiştilor că a comis crima din cauza unei icoane.

„Icoana care m-a scos afară din casă la şase dimineaţa….O icoană de argint m-a scos afară din casă şi m-a făcut să fac unele lucruri cu o forţă inumană. Am dat cu piciorul am spart capul unei femei. Am spart capul unui om”, spune Boldea pe o înregistrare a presei locale timișene.

Urmăriți Impact.ro și pe