Crește valoarea tichetelor de masă. E oficial, cu cât vor fi majorate de luna aceasta

Badea Violeta, Diana Dumitrache 16.10.2021, 22:50
Crește valoarea tichetelor de masă. E oficial, cu cât vor fi majorate de luna aceasta

Vești bune pentru angajații din România. Valoarea tichetelor de masă de majoreză începând de luna aceasta. Iată cât vor primi în plus salariații.

La cât va ajunge valoarea tichetelor de masă

Anunț important pentru angajații români care beneficiază de tichete de masă. Valoarea tichetelor de masă urmează să crească în perioada următoare.

Potrivit documentelor oficiale, ordinul Ministerului Muncii prin care se stabileşte creşterea valorii tichetului de masă pentru al doilea semestru al anului 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial chiar săptămâna aceasta. Mai exact, valoarea urmează să crească la 20,09 de la 20,01 cât era până acum, potrivit ordinului nr. 1.245/902/2021.

„Pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018, cu modificările ulterioare, nu poate depăși cuantumul de 20,09 lei.”

Ultima modificare a valorii tichetelor de masă s-a produs în luna octombrie 2020. La vremea aceea, majorarea s-a făcut de la 20 de lei la 20,01 lei. Amintim că instituțiile publice și private din țara noastră pot acorda, în baza legii 165 din 10 iulie 2018 tichete de masă sau bonuri de masă, așa cum mai sunt cunoscute. Acestea se acordă în fiecare lună și în baza lor pot fi achiziționate doar produse alimentare sau mese calde.

La cat va ajunge valoarea tichetelor de masa
La cat va ajunge valoarea tichetelor de masa

Tichetele de masă sunt cele mai cunoscute beneficii extrasalariale oferite în România

Conform unui sondaj realizat de eJobs România în perioada februarie-martie anul acesta, nouă din 10 angajatori susțin că oferă tichete de masă. În țara noastră, cele mai cunoscute companii de pe piața care emit carduri și tichete de masă pentru angajați sunt Edenred, Up România și Sodexo.

Amintim că procedura și condițiile de acordare a tichetelor de masă către salariați sunt reglementate în legislația românească prin Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare și normele metodologice de aplicare a acesteia.

În conformitate cu Legea 165/2018, tichetele sau bonurile de masă sunt bilete de valoare acordate salaiațilorr, lunar, ca alocație individuală de hrană. Ele pot fi utilizate numai pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare.

Tichetele de masă pot fi acordate pe suport hârtie (sub formă de bilete de valoare) sau pe suport electronic (sub forma unui card de cumpărături).

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...