„Credincioşii sunt afectaţi pentru că ei suportă facturile Bisericii”. Arhiepiscopia Tomisului trebuie să scoată din buzunar 60.000 de lei

Elena Avramescu 28.01.2022, 12:35
„Credincioşii sunt afectaţi pentru că ei suportă facturile Bisericii”. Arhiepiscopia Tomisului trebuie să scoată din buzunar 60.000 de lei

Facturile la utilităţi la Arhiepiscopia Tomisului şi la Catedrala Arhiepiscopală sunt uriașe, depăşind 60.000 de lei numai pentru ultima lună. Astfel că reprezentanţii Arhiepiscopiei au declarat că urmează să aibe discuţii cu furnizorii atât pentru reeşalonarea acestora, cât şi pentru o renegociere a tarifelor.

Arhiepiscopia Tomisului trebuie să scoată din buzunar 60.000 de lei

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat că facturile la utilităţi la sediul Arhiepiscopiei sunt de peste 52.000 de lei, la care se adaugă o factură de aproape 10.000 de lei pentru încălzire la Catedrala Arhiepiscopală.

În acest sens, încălzirea pentru sediul Arhiepiscopiei este de 28.000 de lei și este furnizată de Societatea de Termoficare Constanţa, factura pentru curentul electric la Arhiepiscopie este de 16.300 de lei, iar factura pentru încălzirea căminului Seminarului Teologic este de 8.000 de lei.

Eugen Tănăsescu este de părere că facturile sunt cel puţin duble comparativ cu anul trecut, dând ca exemplu preţul plătit într-o lună din iarna anului trecut pentru încălzirea Arhiepiscopiei, care a fost de 12.000 de lei.

jaf biserica 1
Biserica Ortodoxa

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a spus că urmează să încerce să poarte o discuţie cu furnizorii pentru reeşalonarea facturilor.

„Încercăm să discutăm cu furnizorii o reeşalonare a preţurilor şi vedem dacă putem renegocia preţul. Ne mai gândim să reclamăm situaţia autorităţilor statului, dar în acest caz vorbim de persoane juridice şi nu ştiu dacă se aplică acest lucru. Toată lumea a fost lovită de creşterea aberantă a facturilor la utilităţi.

Nu ştiu ce se întâmplă, dar dublarea unei facturi înseamnă că şi persoana trebuie să îşi dubleze veniturile ca să poată plăti. Ei când au făcut chestia asta nu s-au gândit că pot apărea probleme, nu există o predictibilitate”, a spus Eugen Tănăsescu.

Pe lângă toate acestea, purtătorul de cuvând al Arhiepiscopiei Tomisului a spus că aceste facturi sunt plătite de credincioşi, dar și că banii bisericii sunt banii credincioșilor. În plus, Biserica nu primește bani pentru utilități, iar credincioşii sunt afectaţi deoarece ei sunt cei care suportă facturile Bisericii. Iar la întrebarea „unde se duc banii Bisericii”, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a spus că aici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...