Craiova: Un pacient infectat cu Covid a fost internat pe secția ATI non-Covid. S-a deschis o anchetă pentru a se afla vinovatul

Elena Avramescu, Alexandrina Toader 09.02.2021, 15:40
Craiova: Un pacient infectat cu Covid a fost internat pe secția ATI non-Covid. S-a deschis o anchetă pentru a se afla vinovatul

Un pacient infectat cu Covid a fost internat pe secția ATI non-Covid. Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență Craiova după ce un pacient infectat cu Covid a fost internat pe secția ATI non-Covid. Conducerea vrea să afle dacă cineva se face vinovat de mutarea.

Un pacient infectat cu Covid a fost internat pe secția ATI non-Covid

Potrivit directorului medical al spitalului, Cristina Geormăneanu, pacientul a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe, vineri seara, era în stare foarte gravă și a fost operat rapid pentru că viața lui era în pericol. Medicii l-au salvat, iar după intervenția chirurgicală a fost internat pe secția ATI non-Covid. Nu avea simptome de coronavirus, dar, pentru siguranța, imediat dupa operație a fost testat cu aparatul RT-PCR, iar rezultatul testului a venit abia ieri de dimineață, fiind pozitiv. În tot acest timp, pacientul a stat internat pe secția ATI non-covid, apoi, după primirea rezultatului testului a fost mutat pe ATI Covid. Conducerea a declanșat o anchetă.

Deocamdată este în curs de derulare această anchetă internă, s-au solicitat note de relație de a medicul-șef de clinică și de la medicii care au tratat pacientul de la sosirea lui în clinica ATI și până în momentul în care el a fost mutat în sectorul Covid al clinicii, a declarat Cristina Geormăneanu.

Un pacient infectat cu Covid a fost internat pe sectia ATI non-Covid
Un pacient infectat cu Covid a fost internat pe sectia ATI non-Covid

Dacă s-a întârziat transferul pacientului vor fi trași la răspundere cei vinovați. Prin această anchetă cei din conducerea unității medicale vor să afle inclusiv de ce rezultatul testului a ajuns atât de târziu.

Reprezentanții spitalului spun ca sunt situații în care în clinica de terapie intensivă non-Covid sunt internați și pacienti suspecți care sunt grav bolnavi. În aria non-Covid se păstrează distanta între paturi, există porți de decontaminare, iar personalul este echipat corespunzător. Pacienții care au stat lângă persoana infectată vor fi testați dacă vor prezenta simptome specifice Covid-19.

Pacienții au fost distanțați, riscul să fie infectați este foarte mic, la fel și în cazul personalului. Pacienții simptomatici vor fi testați cei asimptomatici, nu, a mai spus Geormăneanu.

Dacă s-a întârziat transferul pacientului vor fi trași la răspundere cei vinovați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...