Costul pe care românii nu trebuie să îl plătească la internarea în spital. Declarația tranșantă a ministrului Alexandru Rafila

Badea Violeta 09.09.2022, 23:22
Costul pe care românii nu trebuie să îl plătească la internarea în spital. Declarația tranșantă a ministrului Alexandru Rafila

Ministul Sănătății transmite un avertisment dur managerilor de spitale! Alexandru Rafila a spus vineri, 9 septembrie, că pacienții nu trebuie să achite testul anti-COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară, conform unui Ordin al Ministerului Sănătății. Iată ce riscă șefii de spitale care vor cere bani oamenilor!

Testul anti-COVID-19 va fi gratuit la internarea în spital

Alexandru Rafila a transmis vineri, 9 septembrie, un anunț important atât pentru managerii de spitale, cât și pentru pacienți. Acesta a anunțat că oamenii care vin să se interneze nu trebuie să scoată bani din buzunare pentru testul anti-COVID-19. Potrivit acestuia, costurile sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.

„Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.

Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii. Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis Ministerul Sănătății.

Citește și Anunțul ministrului Alexandru Rafila despre vaccinarea anti-Covid din toamnă. „Doza patru este utilă”!

Testarea Covid nu se achita la internarea in spitale
Testarea Covid nu se achita la internarea in spitale

Ce pățesc managerii spitalelor care pun pacienții să plătească testarea COVID-19

Șefii de spitale care nu respectă acest lucru și îi pun pe pacienți să plătească pot rămâne fără funcție, avertizează ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Peste 2.000 de cazuri noi s-au înregistrat vineri, 9 septembrie

Autoritățile din țara noastră au anunțat vineri, 9 septembrie, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.063 de cazuri noi de COVID, depistate după 15.731 de teste.

Nu mai puțin de 427 din cazurile noi sunt ale unor pacienți reinfectați, depistați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Tot vineri, pe data de 9 septembrie, au fost raportate 13 decese, iar la ATI sunt internate 161 de persoane, cu una mai mult față de ieri, 8 septembrie.

Citește și Coronavirus România. Peste 2.000 de noi cazuri de COVID-19. Câte persoane au murit și câte sunt la ATI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...