Costi Ioniţă relansează “Mare e lumea”. Vlăduţa Lupău, Jador şi Minodora spulberă concurenţa cu noua variantă. E hit încă de la lansare

Andra Daoud 25.11.2021, 13:32
Costi Ioniţă relansează “Mare e lumea”. Vlăduţa Lupău, Jador şi Minodora spulberă concurenţa cu noua variantă. E hit încă de la lansare

Cu doar câteva zile înainte de 1 Decembrie, Costi Ioniță vine cu o versiune nouă a piesei ”Mare e lumea”, dedicată românilor și României. De data aceasta a făcut echipă cu Vlăduța Lupău, Jador, Minodora, Cream și Diana Bucșa și are două variante de piesă și de videoclip.

Costi Ioniță relansează ”Mare e lumea”

Costi Ioniță revine cu o versiune nouă a melodiei ”Mare e lumea”, cu care făcea furori la începutul anilor 2000. Acum, artistul a făcut echipă cu alți câțiva colegi de breaslă și a înregistrat două variante pentru aceeași piesă, pe care le-a combinat într-un singur videoclip de șapte minute.

În prima parte, Costi cântă alături de Vlăduța Lupău și Jador și a păstrat linia cu influențe de muzică de petrecere. Mesajul celor trei artiști este simplu: România este cea mai frumoasă țară, iar mândria de a fi români ar trebui să ne însoțească pretutindeni. Videoclipul cuprinde imagini filmate în câteva dintre cele mai frumoase destinații din țara noastră: Munții Bucegi, Transilvania (castelul Bran), Marea Neagră.

Costi Ioniță a inclus în videoclip trimiteri la personalități care au pus, de-a lungul timpului, România pe harta lumii: Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Aurel Vlaicu, Constantin Brâncuși, Petrache Poenaru, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Simona Halep și alții.

În partea a doua a videoclipului, Costi cântă cu Minodora, Diana Bucșa și Cream, iar melodia are cu totul alte influențe. Fiecare dintre artiștii care apar în videoclip a purtat obiecte care au legătură cu portul tradițional românesc sau chiar costum popular autentic.

Costi Ioniță, nominalizat la Premiile Grammy 2022

Costi Ioniță și-a început cariera muzicală în 1998, în trupa Valahia. Pe lângă cariera de cântăreț, Costi s-a remarcat și în calitate de compozitor și producător muzical pentru diverși artiști și trupe din România.

Este responsabil pentru succesul unor formații precum Exotic, Elegance sau Kosovo. Dincolo de muzică, Dr. Costi, așa cum își mai spune, are diplomă de medic stomatolog. După ce a părăsit Valahia, Costi a schimbat stilul muzical și a trecut de la pop-dance la manele.

Și-a petrecut câțiva ani buni peste Ocean, unde a compus muzică pentru diverși artiști și a fost nominalizat la diverse premii muzicale. A colaborat cu nume precum Mohombi, Shaggy, Kat DeLuna, Faydee și chiar Bob Sinclair.

Melodiile la care a lucrat au ajuns într-unul dintre cele mai importante topuri muzicale din lume, Billboard Hot 100, iar de curând a primit o  nominalizare la premiile Grammy de anul viitor. Mai exact, pentru colaborarea cu Spice, Sean Paul și Shaggy, pentru melodia ”Go Down Deh”.

Urmăriți Impact.ro și pe