INTERVIU

Cosmina Păsărin, interviu despre momentul care i-a schimbat viața. „Sunt foarte fericită acum”. EXCLUSIV

Andreea Archip 15.08.2022, 19:07

Cosmina Păsărin și-a făcut debutul la „Vara Ispitelor”, iar acum o regăsim tot la Pro TV, la emisiunea „Vorbește lumea”. Este la fel de tonică și de veselă ca în urmă cu 21 de ani. Și culmea acum, la 39 de ani, cât îi indică buletinul, are fix aceeași greutate ca la 18 ani, când intra în lumina reflectoarelor. Despre viața ei dincolo de micul ecran am vorbit cu Cosmina în interviul acordat exclusiv pentru Impact.ro.

Cosmina Păsărin, despre „Vorbește lumea”

Ce mai faci Cosmina? Cum te simți în platoul „Vorbește lumea”? Se poate spune că ești veterană.

Sunt bine și mă simt foarte bine! Așa este, am făcut parte din această echipă și anul trecut și m-am bucurat foarte tare când am primit propunerea pentru această vară. Este un format pe care-l consider potrivit pentru mine, o echipă frumoasă care muncește mult pentru a aduce zi de zi subiecte interesante celor de acasă și un concept interesant în care mă regăsesc.

Cum reușiți să nu interveniți una peste cealaltă având în vedere că sunteți 3 prezentatoare TV și fiecare femeie are întotdeauna ceva de spus… Ce apreciezi la colegele tale?

Cu siguranță, fiecare dintre noi are ceva de spus pentru că avem păreri diferite, iar asta face ca mixul dintre noi trei să fie unul bun. În general, avem avantajul că avem în spate o echipă care pregătește fiecare moment cu atenție, iar nouă ne dă ocazia să-l fructificăm la maximum.

Emily este o persoană entuziastă, la început de drum și apreciez dorința ei de a învăța câte ceva cu fiecare zi petrecută pe set. Majda este o femeie cu o amplă experiență în proiecte diferite de televiziune și îmi place modul în care ne armonizăm în discuții.

Vă invit să fiți cu ochii pe noi, de la 10:30 și așteptăm feedback-urile și mesajele voastre. Suntem atente la toate!

Cosmina Pasarin, interviu despre momentul care i-a schimbat viata
Cosmina Pasarin

Cosmina Păsărin, despre ce își dorește de la un partener de viață

Până să începi proiectul de la Pro TV, cum arăta viața ta din punct de vedere profesional? Cu ce te ocupai?

Întotdeauna m-am implicat doar în proiecte în care am crezut și pe care le-am considerat potrivite personalității mele. Activitatea mea era și atunci una destul de diversă, incluzând prezentarea de evenimente, prezentări sau lansări ale unor brand-uri, dar nu numai.

Pe plan sentimental ești singură… Ești greu de cucerit? Nu cred că ai dus vreodată lipsă de admiratori… Sau o dată cu vârsta ai devenit mai pretențioasă? Ce calități trebuie să aibă un bărbat pentru a-ți atrage atenția?

Nu știu dacă e cazul să spunem că sunt pretențioasă, cred că mai important de orice sunt o femeie care știe ce vrea și ce așteaptă de la omul de lângă ea. Pentru mine este esențial să știu că am lângă mine o persoană sinceră, serioasă și care pune pasiune în ceea ce face.

Îmi doresc un om care să acorde timp relației noastre, să nu grăbim lucrurile, ci dimpotrivă… Să trecem prin fiecare pas și să vină lucrurile natural. Eu nu sunt genul de persoană care să-și dorească să sară etape și cu siguranță nu-mi doresc să intru sau să rămân într-o relație, indiferent de cost.

Care a fost momentul în care ți-ai acceptat defectele și te-ai pus pe primul loc?

Cu fiecare experiență prin care am trecut, am învățat să mă accept așa cum sunt, să mă simt bine în pielea mea și să mă prețuiesc mai mult. Dacă așteptăm ca cei din jur să ne respecte sau să ne acorde mai multă atenție, atunci trebuie să știm cât valorăm și să nu uităm să ne punem noi pe primul plan. Cred că asta pleacă din faptul că nimeni nu ne învață de relația cu noi înșine și atunci ajungem să uităm de noi. Ei bine, eu am învățat această lecție și sunt fericită să spun că mă aflu într-un moment bun al vieții.

Cosmina Păsărin, despre schimbarea prefixului

Apropo de vârstă, anul aceste vei schimba prefixul. Te simți pregătită pentru asta? Ai avut vreun prag psihologic, poate la 30 de ani? Cum l-ai depășit?

Da, mă simt foarte pregătită. Sunt într-o perioadă foarte bună a vieții mele, în care am învățat să fiu sinceră cu mine însămi, să mă accept așa cum sunt și să mă bucur de fiecare zi și de fiecare om pe care viața mi-l aduce în cale. Cred că odată ce înveți să trăiești cu tine, să te iubești, oferi și mai multă iubire în jur. Iar o astfel de înțelegere ți-o aduce și trecerea anilor, așa că nu am niciun motiv să fiu speriată de vârstă.

Unde îți vei sărbători ziua de naștere? Ți-ai stabilit o vacanță în octombrie? Care este destinația ta de suflet?

Încă nu am ajuns la momentul planificării! După cum bine știți, am o perioadă foarte încărcată și tot timpul mi-l aloc pentru emisiune și pentru celelalte activități în care mai sunt implicată. O să vină vremea să mă gândesc și la planurile pentru ziua mea.

Cosmina Păsărin, despre secretul frumuseții

La tine, sincer, nu se vede trecerea timpului… Ai găsit elixirul tinereții? Ce tabieturi ți-ai format de-a lungul timpului? Cum reușești să te menții așa?

Îți mulțumesc de compliment! Să știi că am aceeași greutate pe care o aveam și la 18 ani. Cumva am variat în funcție de perioadele mai stresante din viața mea, dar am fost într-un oarecare echilibru – ce am pus când era mai aglomerat, am dat jos mai târziu.

Am perioade în care fac sport, dar ca să fiu sinceră, am și unele în care nu ajung, cum este și cea actuală.

Legat de siluetă… Ai alimente pe care nu le mai consumi de ani? Cum ar fi?

Nu, în general consum fix ceea ce simt și ceea ce îmi place. Se mai întâmplă să nu consum carne pentru o perioadă mai lungă de timp, dar apoi tot eu decid și când este cazul să mănânc iar.

În pandemie, mulți și-au descoperit talente nebănuite. Tu ce ai aflat nou despre tine? Cum ai reușit să rămâi zen sau nu ai reușit?

Spuneam deja că învăț constant lucruri noi despre mine, așa că și în pandemie am încercat să observ aspectele pozitive: timpul liber pe care mi l-a oferit, zilele în care nu am fost nevoită să alerg de la o activitate la alta. Evident, chiar dacă au fost și momente în care emoțiile negative își făceau loc, mi le asumam și mă concentram asupra gândurilor mai bune și asupra ideii de a merge mai departe.

Ce relație ai cu mâncarea? Te relaxează gătitul sau e o corvoadă?

Corvoadă este un cuvânt dur! Clar, nu aș putea să mă compar cu femeile care gătesc de plăcere și încearcă mereu noi rețete, dar știu că mă pot descurca în bucătărie dacă este cazul.

Ca orice om, presupun că ai avut parte în viață și de momente dificile fie pe plan personal, fie pe plan profesional. Cum le-ai depășit? Ne poți da exemple?

Chiar dacă au fost și perioade mai dificile în viața mea, mi-am păstrat optimismul. Așa sunt eu ca persoană. Și când trec printr-un moment mai greu, aleg să mă gândesc la faptul că tot ceea ce trăim este schimbător și că lucrurile sunt trecătoare.

Ai avut vreodată nevoie de consiliere psihologică pentru a-ți recăpăta încrederea în tine, de exemplu?

Chiar dacă nu am apelat la servicii de consiliere, sunt sigură că au anumite beneficii și că te pot ajuta să înveți foarte multe lucruri despre tine însuți.

Cu ce îți ocupi timpul liber? 

În această perioadă, am mai puțin timp liber: imediat după emisie revenim în redacție unde pregătim ediția din următoarea zi, apoi fug spre casă să mai rezolv și eu unele lucruri și seara se încheie destul de devreme pentru că trebuie să mă trezesc foarte de dimineață.

Evident, ca orice om îmi place să-mi fac timp pentru mine, să mă relaxez, să călătoresc, să descopăr locuri noi, să fiu alături de oameni dragi, dar și să fiu eu cu mine când simt nevoia.

Urmăriți Impact.ro și pe