Cosmin Olăroiu se teme de ce e mai rău: „Nu se poate așa!”

Marian Cărăvan 17.11.2020, 16:20
Cosmin Olăroiu se teme de ce e mai rău: „Nu se poate așa!”

Proaspăt campion în China, cu Jiangsu Suning, antrenorul Cosmin Olăroiu se arată îngrijorat de soarta sportului din România. Tehnicianul român care tocmai a scris o pagină memorabilă în istoria fotbalului din China, trage un serios semnal de alarmă.

Cum vede Cosmin Olăroiu sportul românesc

Cosmin Olăroiu este îngrijorat de felul în care se prezintă sportul românesc. Tehnicianul care a adus săptămâna trecută primul titlu din istoria celor de la Jiangsu Suning, trage un serios semnal de alarmă.

„Noi eram foarte buni la atletism, la handbal, la gimnastică, la volei, la canotaj, la rugby… acum nu mai suntem buni la nimic! Mai există o Simona Halep, care e unicat, și în rest nimic. Cu ce l-a ajutat statul român pe Gică Hagi? El a făcut o echipă, statul cu ce l-a ajutat? Trebuie să ajuți!

Nu mă pricep la politică, dar hai să facem ceva pentru sport. Să micșereze taxele, să îi ajute pe cei care investesc în sport, să existe o lege în așa fel încât să creștem bugetele echipelor. Acum, bugetul unei echipe este format în proporție de 90% din drepturile TV. Vrem performanță, dar nu se poate așa! Câți jucători avem care joacă la echipe de top?”, a spus Cosmin Olăroiu, într-o emisiune la Digi Sport.

Cosmin Olaroiu a scris istorie in China
Cosmin Olaroiu a scris istorie in China

Cosmin Olăroiu, recompensat regește pentru titlul cu Jiangsu Suning

Cosmin Olăroiu intră în istoria fotbalului din China. Săptămâna trecută a adus primul titlu din istorie pentru Jiangsu Suning, echipă pe care o antrenează din 2018. Al treilea sezon la cârma formației din Nanjing a fost unul aparte. Din cauza pandemiei, campionatul chinez s-a desfășurat sub un format nou.

Sezonul regulat, desfășurat pe două grupe, sub formă de turneu, a fost urmat de un play-off cu faze eliminatorii. Până la finala cu Guangzhou Evergrande, echipa lui Olăroiu a trecut de Chongqinq Lifan (1-1 și 1-0) și de Shanghai SIPG (1-1 și 2-1). Finala s-a disputat de asemenea în manșă dublă. A fost 0-0 în primul meci, iar în meciul decisiv Jiangsu Suning s-a impus cu 2-1. După ce a terminat în precedentele două sezoane pe locul5, respectiv 4, Cosmin Olăroiu a devenit în sfârșit campion cu Jiangsu Suning.

Patronul echipei, Zhang Jindong, e încrezător și spune că că Jiangsu nu se va opri aici. În plus, Cosmin Olăroiu va beneficia de o recompensă pe măsură, după adjudecarea titlului. Nu mai puțin de trei milioane de dolari este bonusul pe care îl va primi Oli pentru performanța realizată. Cosmin Olăroiu este plătit regește în China, 7 milioane de dolari pe an câștigă Cosmin Olăroiu la Jiangsu Suning.

Cosmin Olăroiu mai are contract cu Jiangsu Suning până în decembrie 2021.

 

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe