Cosmin Olăroiu scrie istorie în China. Ce a reușit cu echipa sa, Jiangsu Suning

Marian Cărăvan 02.11.2020, 14:11
Cosmin Olăroiu scrie istorie în China. Ce a reușit cu echipa sa, Jiangsu Suning

Cosmin Olăroiu răsplătește generozitatea patronilor care l-au angajat la Jiangsu Suning. Antrenorul român are acum posibilitatea de a câștiga un trofeu alături de echipa sa. Cum este posibil.

Ce a reușit Cosmin Olăroiu cu echipa sa, Jiangsu Suning

Pentru Cosmin Olăroiu, anul 2020 se poate încheia frumos. Jiangsu Suning va lupta cu trofeul pe masă în Superliga chineză. Asta pentru că echipa lui Cosmin Olăroiu s-a calificat în finala campionatului, după ce s-a impus cu 2-1, în manșa retur a semifinalei cu Shanghai SIPG. Adversarii lui Oli au dominat prima parte a meciului, în care au și reușit să deschidă scorul, având și două goluri anulate, de fiecare dată pe motiv de ofsaid. În repriza secundă se prefigura dezastrul pentru trupa lui Cosmin Olăroiu, după ce Jiangsu a rămas în zece oameni. Dar chiar și în inferioritate numerică, Jiangsu Suning a reușit să restabilească egalitatea, în minutul 78, datorită golului marcat de Wu Xi. Totul s-a decis în prelungiri, în minutul 107, atunci când a înscris Jing Luo.

Astfel, Jiangsu Suning s-a calificat în finala Superligii Chinei. În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul chinez a avut un alt format. S-a desfășurat un turneu cu meciuri eliminatorii, iar Jiangsu Suning a ajuns până în finală. În ultimul act al competiției, echipa lui Cosmin Olăroiu va juca împotriva câștigătoareai din „dubla” dintre Beijing Guoan și Guangzhou Evergrande. Cu 0-0 s-a încheiat meciul tur dintre cele două echipe.

Jiangsu Suning, antrenata de Cosmin Olaroiu, a ajuns in finala campionatului Chinei
Jiangsu Suning, antrenata de Cosmin Olaroiu, a ajuns in finala campionatului Chinei

Cosmin Olăroiu e plătit regește în China

Cosmin Olăroiu este pe banca tehnică a echipei Jiangsu Suning din martie 2018 și este plătit regește. 7 milioane de euro pe sezon câștigă Olăroiu la Jiangsu. Totuși, nu e atât de bine plătit ca fostul tehnician, Fabio Capello, care avea un salariu de 10 milioane de euro pe sezon.

Din cauza pandemiei de coronavirus, la un moment dat Cosmin Olăroiu s-a întors în România și și-a coordonat antrenamentele online.

„Oficialii fotbalului şi-au dorit, într-adevăr, să începem competiţia în aprilie, dar n-au primit permisiunea Guvernului. De aceea, m-am şi întors în România şi am fost acasă, când la noi era stare de urgenţă.

Cât am fost eu în România, echipa se antrena, iar eu urmăream, coordonam totul, şedinţele de pregătire şi meciurile amicale, online.

Când s-a stabilit data începerii campionatului, m-am întors în China”, a mai spus Cosmin Olăroiu, într-un interviu pentru Adevărul.

În cele două sezoane pe banca tehnică, Olăroiu a încheiat prima dată pe locul 5, iar în al doilea sezon pe locul 4. Acum are șansa de a câștiga titlul.