Cosmin Olăroiu, pierdere de 1,4 milioane de dolari. Sătenii din Ciorogârla s-au mobilizat și l-au lăsat fără afacere

Ana Anitoiu 22.08.2021, 11:18
Cosmin Olăroiu, pierdere de 1,4 milioane de dolari. Sătenii din Ciorogârla s-au mobilizat și l-au lăsat fără afacere

Cosmin Olăroiu a pierdut 1,4 milioane de dolari, după ce sătenii din Ciorogârla s-au mobilizat și l-au lăsat fără afacerea ce urma să-i aducă imensa sumă de bani. Antrenorul a ales să se retragă după ce oamenii s-au arătat nemulțumiți.

Cum a pierdut Cosmin Olăroiu 1,4 milioane de dolari

Cosmin Olăroiu, în vârstă de 52 de ani, urma să încaseze 1,4 milioane de dolari din vânzarea către Consiliul Județean Ilfov a unor terenuri cu o suprafață de 87.000 de metri pătrați în comuna Ciorogârla. Acolo urma să fie construită o stație de sortare a deșeurilor.

Însă, locuitorii comunei au fost total nemulțumiți de un asemenea plan. Aceștia au strâns semnături împotriva proiectului și au depus o plângere penală în care au atras atenția că distanța dintre stație și case ar fi mai mică 500 de metri, iar cea față de arii protejate, mai mică de 800 de metri.

”În data de 17 august a.c, Consiliul Județean Ilfov l-a invitat pe proprietarul celor doua loturi să participe la procedura de negociere a condițiilor de cumpărare a terenurilor care urma să aibă loc în data de 20 august ac, la sediul Consiliului Județean Ilfov.

Ca urmare a faptului că proprietarul terenului a transmis în scris că nu intenționează să vândă cele doua loturi, se anulează organizarea procedurii de negociere”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Ilfov.

Cosmin Olaroiu, pierdere de 1,4 milioane de dolari. Satenii din Ciorogarla s-au mobilizat si l-au lasat fara afacere
Cosmin Olaroiu

Ce au transmis locuitorii din Ciorogârla

Înainte de retragerea lui Cosmin Olăroiu din această afacere, locuitorii din Ciorogârla au precizat că nu sunt împotriva construirii unei stații de sortare a deșeurilor, dar că este de înțeles îngrijorarea oamenilor ale căror case s-ar afla la o distanță de mai puțin de 300 de metri.

”Suntem cu toții oameni care sortează și știm importanța reciclării și sortării deșeurilor. Proiectul așa cum a fost prezentat sună foarte frumos, cu un sistem anaerob, că nu miroase și așa mai departe. Însă era normal ca în acest context, oamenii care au locuințe la mai puțin 300 de metri să fie îngrijorați”, a spus Roxana Tenciuc, consiler local la primăria din Ciorogârla, potrivit Gândul.

După vânzarea terenurilor lui Cosmin Olăroiu situate în Ciorogârla, în apropierea de autostrada A1, pe sensul București-Pitești, acum anulată, proiectul urma să beneficieze de fonduri europene structurale și de investiții.

Aceste fonduri ar fi fost folosite prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), cu sprijinul Jaspers – o entitate a Comisiei Europene ce are atribuții în evaluarea și pregătirea proiectelor de infrastructură. Vezi AICI ce afaceri mai are Cosmin Olăroiu!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...