Cosmin Olăroiu, atac surpriză din partea unui fost elev. „Era un laș”. Ce exemple dă

Marian Cărăvan 21.05.2020, 16:35
Cosmin Olăroiu, atac surpriză din partea unui fost elev. „Era un laș”. Ce exemple dă

Cosmin Olăroiu este „mitraliat” de unul dintre foștii fotbaliști care au lucrat sub comanda antrenorului român. Lui „Oli” i se aduc acuze grave, la mai bine de zece ani distanță.

Cosmin Olăroiu, pus la zid de un fost jucător

Cosmin Olăroiu este ținta atacurilor fostului portar al lui Al-Hilal, Hassan Al-Otabi. Acesta a jucat aproape întreaga sa carieră la echipa pe care a antrenat-o și Cosmin Olăroiu, între 2007 și 2009. Fostul goalkeeper îi reproșează antrenorului român modul cum s-a comportat acesta cu el. Totodată, îl acuză că din cauza lui Olăroiu a plecat de la echipă.

„E un laș. Nu putea pedepsi niciodată starurile. Nu era strict. Avea ceva cu mine. S-a purtat urât, mă ignora și la antrenamente, și la meciuri. Voia să scape de mine, din cauza lui am plecat”, a spus Al-Otabi la postul de radio local UFM.

Hassan Al-Otaibi, 44 de ani, a jucat aproape întreaga carieră la Al-Hilal. Mai precis 18 ani, între 1994 și 2013. Cu o excepție, sezonul 2007-2008, când a fost împrumutat la Al-Qadisiyah.

Multă vreme, a fost rezerva lui Mohamed Al-Deayea, cel mai mare portar saudit, inclusiv în perioada 2007-2009, când era antrenor Cosmin Olăroiu. După ce a plecat de la echipă, Al-Otaibi s-a întors la Al-Hilal și l-a mai avut un an antrenor pe Olăroiu.

Cosmin Olăroiu, cea mai mare performanță pentru echipele de club din România după 1989

Deși nu a jucat niciodată pentru Steaua, Cosmin Olăroiu a realizat cele mai mari performanțe ca antrenor în România chiar la roș-albaștri. S-a afirmat în fotbalul mare ca jucător la Național București și Universitatea Craiova, în anii 90, iar în ultima parte a carierei a evoluat în Coreea de Sud și Japonia. Cariera de antrenor și-a început-o în 2001, la FC Național, unde a revenit în 2003 după ce a trecut câteva luni prin Ghencea. A ajuns la Politehnica Timișoara și a avut un returul sezonului 2004-2005, după care Gigi Becali l-a convins să revină la Steaua, echipă alături de care a cucerit primul titlu național ca antrenor, precum și Supercupa României, în 2006.

Anul 2006 a însemnat și cea mai mare performanță de după 1989 realizată de o echipă de club din România. După ce a eliminat-o pe rivala Rapid, Steaua București, cu Cosmin Olăroiu pe banca tehnică, a ajuns atunci până în semifinalele Cupei UEFA, fiind eliminată dramatic de Middlesbrough, după ce roș-albaștrii câștigaseră în Ghencea cu 1-0, iar în meciul retur conduceau la un moment dat cu 2-0. Englezii s-au impus însă cu 4-2 și s-au calificat în fnala de la Eindhoven. Semifinala de Cupa UEFA a rămas cea mai mare realizare a unei echipe românești de club după 1989 și l-a avut printre artizani pe Cosmin Olăroiu.

Urmăriți Impact.ro și pe