Corpul de control, trimis de Ciucă să verifice achiziția testelor rapide pentru elevi

Cătălina Burghelea 14.12.2021, 07:28
Corpul de control, trimis de Ciucă să verifice achiziția testelor rapide pentru elevi

Premierul României, Nicolae Ciucă, a dispus Corpului de Control al Guvernului să demareze o acțiune de documentare privind achizițiile de teste rapide de salivă pentru elevi la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Testarea școlalilor va avea loc în zilele de marți și vineri, în loc de zilele de luni și joi, pentru săptămâna 13-17 decembrie.

Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control de urgență

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, duminică seara, 12 decembrie, precizări în ceea ce privește testarea rapidă a elevilor. Astfel, reprezentanții GCS au spus că procedura nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate.

Testele rapide pentru elevi, verificate de echipa premierului

GCS a anunțat că o nouă tranșă de teste rapide de salivă pentru elevi a fost distribuită către unitățile de învățământ, confirmând că „testarea nu a fost suspendată”. Noile schimbări vizează zilele în care vor fi testați copiii. Din cauza întârzierii în livrarea materialelor, testarea elevilor pentru Covid va avea loc în alte zile ale săptămânii, doar temporar.

Cati elevi au fost confirmati pozitiv cu Covid dupa testarea PCR. Anuntul facut de ministrul Educatiei

Schimbări în săptămâna 13 – 17 decembrie

Testarea elevilor nu a fost suspendată și nici nu s-a discutat despre această posibilitate, însă, pentru săptămâna 13 – 17 decembrie, s-a decis schimbarea zilelor în care are loc procedura, a declarat instituția. Astfel, în loc de zilele de luni și joi, testarea se va face marți și vineri, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Programul de testare a elevilor se decalează, din cauza întârzierii livrării de teste rapide pe bază de salivă.

„Având în vedere interesul public justificat privind testarea elevilor cu teste rapide de salivă, pentru corecta informare a publicului facem următoarele precizări: Testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate.

„Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi”, a declarat GCS.

Ce anunță Grupul de Comunicare Strategică

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică a mai spus că Ministerul Educației colaborează cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ. Testarea rapidă pe bază de salivă se va face de două ori pe săptămână, luni și joi sau marți și vineri, în funcție de disponibilitatea testelor, au explicat reprezentanții instituției celebre.

„Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ. Această testare se va face de două ori pe săptămână, luni și joi sau marți și vineri, în funcție de disponibilitatea testelor. De asemenea, Ministerul Sănătății este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice”, mai precizează instituția.”, au explicat cei de la GCS.

Urmăriți Impact.ro și pe