Coronavirusul în Australia. Fantastica poveste a unui stat uriaș, dar care are doar 4-5 cazuri noi de COVID-19 pe zi

Daria Petrescu 03.02.2021, 15:42
Coronavirusul în Australia. Fantastica poveste a unui stat uriaș, dar care are doar 4-5 cazuri noi de COVID-19 pe zi

Pandemia de coronavirus a dat peste cap o lume întreagă. În ultimile luni, cazurile au crescut de la o zi la alta, stârnind panică în rândul oamenilor. Există și state care au luat măsuri drastice pentru a combate răspândirea virusului. Au intrat în carantină și au făcut tot posibilul ca oamenii să păstreze distanțarea socială. Iată care este situația în Australia, statul care a ajuns la doar câteva cazuri de infectare cu noul coronavirus, pe zi.

Coronavirusul în Australia

Zilele trecute, guvernul Australian a luat măsuri și în privința vaccinului. Acesta va fi gratuit, indiferent dacă nu sunteți cetățean australian sau rezident permanent. Aici vorbim despre vizitatori din străinătate, studenți internaționali, lucrători migranți și solicitanți de azil.

Autoritatea de reglementare independentă a medicamentelor din Australia, Administrația Bunurilor Terapeutice (TGA), are standarde stricte pentru revizuirea posibilelor vaccinuri COVID-19.

Australia de Vest a intrat într-un blocaj de cinci zile

O parte din Australia de Vest a intrat într-un blocaj de cinci zile duminică, 31 ianuarie,  după ce un agent de securitate al hotelului a dat pozitiv pentru coronavirus. Zona metropolitană Perth și regiunile Peel și sud-vestul statului australian se află acum sub „blocare completă”. Anunțul a fost făcut  duminică de premierul Mark McGowan.

Rezidenții își pot părăsi casele doar pentru cumpărături esențiale, nevoi medicale, exerciții fizice și pentru locuri de muncă. Asta dacă nu se poate face acasă sau de la distanță. Școlile, majoritatea întreprinderilor, locurile de divertisment și lăcașurile de cult sunt toate închise, iar restaurantele sunt limitate doar la mâncare.

„Aceasta este o situație foarte gravă și fiecare dintre noi trebuie să facă tot ce putem personal pentru a ajuta la stoparea răspândirii în comunitate”, a spus McGowan.

Zona metropolitană Perth și regiunile Peel și sud-vest au o populație combinată de peste 2 milioane de oameni. Marea majoritate trăiesc în capitala statului Perth.

Măsurile drastice vin după ce un bărbat în vârstă de douăzeci de ani care lucra ca paznic la Sheraton Four Points, o unitate de carantină hotelieră, a ieșit pozitiv pentru coronavirus

Dintre cele patru cazuri active la hotel în timp ce bărbatul era în schimb, două erau purtătoare de tulpină din Regatul Unit și una de tulpina sud-africană a virusului. Despre acestea se crede că sunt mai contagioase decât alte variante.

„Australienii occidentali s-au descurcat atât de bine atât de mult timp, dar săptămâna aceasta este absolut crucial să rămânem acasă. Să menținem distanța fizică și igiena personală și să fim testați dacă aveți simptome”, a spus McGowan.

Australia de Vest a înregistrat 902 de cazuri de coronavirus de când a început pandemia

Cu o populație de aproximativ 2,76 milioane de locuitori, Australia de Vest a înregistrat 902 de cazuri de coronavirus de când a început pandemia. În prezent are doar 12 cazuri active, potrivit departamentului de sănătate al statului.

Australia a înregistrat un total de 28.811 de cazuri, cu 909 de decese, dintre care majoritatea au avut loc în statele sud-estice Victoria și New South Wales.

Țara a demonstrat succes în controlul coronavirusului prin blocări stricte și controale strânse la frontieră, tuturor vizitatorilor internaționali li se solicită testarea și carantina, potrivit edition.cnn.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI