Copiii revin în școli pe 11 ianuarie? Ministrul Educaţiei a dat anunțul oficial

Ioana Bucur 02.01.2021, 18:32
Copiii revin în școli pe 11 ianuarie? Ministrul Educaţiei a dat anunțul oficial

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunul așteptat de elevii din întreaga țară. Copiii revin în școli pe 11 ianuarie? Care va fi soarta celei de-a doua jumătăți a anului școlar 2020-2021.

Ministrul Educației, anunțul momentului. Revin copiii în școli pe 11 ianuarie?

Cu doar câteva zile înainte de sfârșitul vacanței de iarnă, elevii așteaptă să afle dacă, și în semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021, cursurile se vor face tot online sau dacă se vor întoarce, fizic, în sălile de clasă.

Potrivit noului ministrul al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii vor relua cursurile, în data de 11 ianuarie 2021, după sfârșitul vacanței de iarnă, tot în sistem online, potrivit calendarului. Ministrul a declarat că își dorește reluarea cursurilor în sălile de clasă, dar că acest termen este prea din scurt, fiind nerealist.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Știrile PROTV.

Când ar putea reveni, cel mai devreme, elevii în băncile școlii

Ministrul Sănătății a dezvăluit data de 8 februarie ca un „plan” pentru redeschiderea școlilor.

„Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanţii din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, a mai spus acesta pentru sursa citată.

Ministrul Educației, cerere urgentă către toate școlile din țară

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației în Guvernul Cîțu, a cerut tuturor școlilor reactualizarea situațiilor cu privire la dotarea elevilor și a cadrelor didactice cu dispozitive conectate la internet, necesare pentru școala online, cerând o „radiografie reală a momentului”.

„Este esenţială o radiografie reală a momentului în sistemul de învăţământ precum şi o informare corectă şi completă din perspectiva educaţiei pentru sănătate/campaniei de vaccinare”, a transmis, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai solicitat și reactualizarea datelor legate de accesul cadrelor didactice la thenologie și internet, pentru a se asigura desfășurarea în cele mai bune condiții posibile a activităților de predare și evaluare. Unitățile de învățământ vor trimite date despre modul de acoperire cu personal calificat şi procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor/normelor didactice eliberate prin pensionare în timpul anului şcolar 2020-2021.

„După finalizarea acestui proces, unităţile şcolare vor identifica şi raporta, până la 11 ianuarie 2021, numarul elevilor aflati în situaţie de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, în vederea stabilirii planului de intervenţie personalizata pentru evitarea abandonului şcolar cauzat de dificultăţile derulării procesului de învăţământ în sistem online”, a transmis Ministerul Educaţiei, potrivit News.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI