Copiii lui Donald Trump nu vor să depună mărturie sub jurământ. Ancheta vizează o fraudă fiscală în cadrul companiei familiei

Beatrice Dumitru 04.01.2022, 16:55
Copiii lui Donald Trump nu vor să depună mărturie sub jurământ. Ancheta vizează o fraudă fiscală în cadrul companiei familiei

O procuroare din New York vrea să-i audieze pe doi dintre copiii fostului președinte american, Donald Trump, sub jurământ. Ancheta vizează o posibilă evaziune fiscală. Este pentru prima dată când anchetatorii au anunțat că vor să-i interogheze pe copiii lui Donald Trump.

Copiii lui Donald Trump nu vor să depună mărturie împotriva tatălui lor

Doi dintre copiii lui Donald Trump au refuzat să depună mărturie într-o anchetă care se referă la o posibilă evaziune fiscală a grupului Trump Organization. Donald Jr, 44 de ani, și Ivanka, 40 de ani, au fost citați ca martori de procurorul general din New York, Letitia James.

Aceasta a deschis în martie 2019 o anchetă de amploare referitoare la afirmațiile potrivit cărora, înainte de a prelua mandatul de președinte al SUA, Donald Trump a umflat valoarea anumitor proprietăţi atunci când a solicitat împrumuturi bancare.

 Copiii lui Donald Trump nu vor să depună mărturie sub jurământ. Ancheta vizează o fraudă fiscală în cadrul companiei familiei
Donald Trump, proces pentru evaziune fiscală.

Procuroarea generală James doreşte ca Donald Trump, Donald Trump Jr. şi Ivanka Trump să facă declaraţii sub jurământ. Suntem încrezători că întrebările noastre vor primi răspuns și adevărul va fi descoperit pentru că nimeni nu este mai presus de lege”, a precizat purtătorul de cuvânt al procurorului, citat de BBC.

Este pentru prima dată când anchetatorii au anunțat că vor să-i interogheze pe Donald Jnr și Ivanka sub jurământ. Un alt fiu al lui Donald Trump, Eric, 37 de ani, vicepreședinte executiv la Organizația Trump, a fost audiat în octombrie 2020.

Donald Trump a dat-o în judecată pe procuroare

Donald Trump a dat-o în judecată pe Letitia James în luna decembrie, membru ales al Partidului Democrat, acuzând-o că îl urmărește pe considerente politice. Pe 7 decembrie, Washington Post a dezvăluit că procuroarea i-a cerut lui Donald Trump să se prezinte să depună mărturie în biroul ei pe 7 ianuarie.

Donald Jr și Eric au preluat controlul companiei împreună cu Allen Weisselberg, director financiar, când tatăl lor a preluat mandatul de președinte, în ianuarie 2017. Weisselberg, unul dintre cei mai loiali colaboratori ai lui Donald Trump, a pledat nevinovat la acuzația de evaziune fiscală în iulie. Ivanka a lucrat și ea la Organizația Trump, înainte de a deveni consilier principal la Casa Albă.

Acest proces pentru fraudă fiscală este separat de o anchetă penală aflată în curs de desfășurare în Manhattan, cu privire la practicile de afaceri ale organizației.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...