Copiii din generațiile trecute creșteau altfel. Imaginile pe care părinții de acum nu și le pot închipui

Badea Violeta 25.12.2022, 10:19

Anii trec, generațiile se schimbă, unele tradiții și obiceiuri sunt uitate, iar unele reguli nu se mai aplică. Pentru mulți oameni din trecut a fost foarte diferit modul în care au fost crescuți față de modul în care sunt crescuți mulți copii în prezent. Acum, majoritatea părinților  sunt extrem de grijulii cu copiii lor. Dar cu ani în urmă, aceștia nu păreau atât de îngrijorați de siguranța celor mici. Imaginile din galeria foto o demonstrează!

Cât de mult s-a schimbat creșterea copiilor de-a lungul timpului

Pe vremuri, mulți copii erau puși în pericol, judecând după imaginile din galeria foto. Unii micuți apar pe scaunul din dreapta fără centură de siguranță, alții apar stând pe lei, tigri sau urși, dar toate acestea erau lucruri normale în urmă cu mulți ani.

În zilele noastre, părinții nici nu ar concepe așa ceva. Totodată, există și o teamă în a lăsa copiii nesupravegheați. Iată câteva diferențe dintre parentingul din trecut și cel de astăzi:

Copiii din generatiile trecute
Copiii din generatiile trecute
  • Când eram mici, părinții noștri nu erau distrași de telefoanele mobile

În trecut, nu existau rețelele sociale. Mamele nu verificau e-mailuri și nici nu scriau mesaje în timp ce alăptau copilul. În zilele noastre, fie că vrem să recunoaștem sau nu, există mult mai puțină comunicare directă din cauza distragerii atenției.

  • Ne jucam afară fără nicio grijă

În copilărie, ne amintim că ne jucam afară ore în șir, ne făceam noi prieteni în timp ce eram singuri în parc. În zilele noastre, există teamă în a lăsa copiii nesupravegheați.

  • Vizionarea desenelor animate era ceva special

Ne trezeam devreme pentru a ne uita la desenele animate de sâmbătă dimineața și ne grăbeam acasă după școală pentru a prinde programele de după-amiază. În prezent, există numeroase canale dedicate exclusiv difuzării de desene animate și programe pentru copii care sunt difuzate 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Citește și Legenda lui Moș Crăciun. Cum a ajuns să aducă daruri copiilor și de ce sania lui este trasă de reni VIDEO!

  • Ne scriam scrisori

Am scris scrisori bunicilor, prietenilor și am avut prieteni prin corespondență din alte țări. Emoția de a primi o scrisoare prin poștă era grozavă. Acopeream plicurile cu mici desene și autocolante și, uneori, puneam și alte lucruri în plus înăuntru. Acum trimitem e-mailuri și atașamente.

  • Copiii ascultau radioul și se uitau la MTV. Acum există YouTube

Ascultam radioul în camerele noastre, ne uitam la MTV atunci când aveam voie, iar când ne îndrăgosteam de o trupă, ne strângeam bănuții și mergeam la magazinul de muzică pentru a cumpăra caseta sau CD-ul.

Astăzi, copiii se uită la videoclipurile de pe YouTube, au acces cu un singur clic la melodii noi pe telefoanele lor, iar magazinele de discuri au dispărut în mare parte.

Citește și Medicii trag un semnal de alarmă. Infecțiile respiratorii au crescut îngrijorător în rândul copiilor și tinerilor, care este motivul!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...