Copacul cu lalele, atracția rară a României. E un adevărat spectacol pentru turiști

Ioana Bucur 02.06.2022, 16:43

Se spune că Olanda este țara lalelelor, am văzut cu toții, măcar în fotografii, lanurile uriașe, frumos colorate. Puțini știu, însă, despre o atracție rară și spectaculoasă aproape de inima României – copacul cu lalele. Norocoșii care ajung în zonă în perioada potrivită a anului nu ar trebui să rateze ocazia de se bucura de frumusețea arborilor seculari, de care este legată și o legendă locală.

Copacul cu lalele, spectacolul naturii

Olanda are lanurile celebre în întreaga lume, România are copacul cu lalele. Un secret ce îi uimește pe toți turiștii care ajung, mulți din întâmplare, să îl descopere. Spectacolul naturii crește la doar 20 de kilometri de Sibiu, în orașul Avrig.

An de an, în această perioadă, mii de curioși vin să admire arborelele lalea sau tulipanul, care devine principala atracție a grădinilor Palatului Brukenthal. Cei patru arbori fac mii de flori care seamănă perfect cu lalelele.

Arborii au peste două sute de ani, fiind aduși tocmai din America. Potrivit legendei, ar fi fost sădiți chiar de Samuel von Brukenthal, care a fost fascinat de frumusețea lor.

„Au fost plantaţi în timpul de viaţă al baronului Brukenthal, copaci înalţi de 40 de metri cu mii de flori înfloresc la sfârşitul lunii mai, până la jumătatea lunii mai pot fi admiraţi. În fiecare an infloresc mai frumos, într-adevar sunt mii de flori, e ca şi când am privi un câmp de lalele, dar îl privim în verticală”, a spus Arnold Klingheis, managerul Palatului Brukenthal.

Copacul cu lalele, atractia rara a Romaniei. E un adevarat spectacol pentru turisti

„E ca şi când am privi un câmp de lalele, dar în verticală”

Baronul transilvănean era cunoscut în epocă drept un colecţionar de plante rare.

„S-au dezvolvat bine, arcul carpatic este un mediu potrivit în care aceşti copaci s-au daptat venind din America de Nord şi să supravieţuiascâ atât de mult timp”, mai spune managerul de la Palatul Brukental, potrivit Antena 3.

Cei patru arbori sunt cei mai vechi din parc, dar și cei mai bătrâni tulipani din România.

„Are un aspect straniu, dar în acelaşi timp deosebit. Florile sunt în formă de lalea, pot să aibă un colorit diferit. Noi avem specia care este galbenă, cu irizările portocalii şi frunzele în formă de liră. Este declarat de foarte mult timp monument al naturii şi sigur că ne bucurăm de privilegiul de a-l avea în grădina palatului”, a explicat Corina Combei, reprezentant Palatul Brukenthal Avrig, pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...