Contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart: ce postări au apărut pe pagina sportivei

Alexandru Ioanid 24.07.2019, 08:37
Contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart: ce postări au apărut pe pagina sportivei

Contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart în noaptea de marți spre miercuri. Pe pagina sa oficială au apărut mai multe postări suspecte și story-uri care îi invitau pe urmăritorii sportivei să acceseze linkuri dubioase.

Pe contul de Instagram al Simonei Halep au apărut, în noaptea de marți spre miercuri, mai multe mesaje suspecte. Cei care i-au spart contul sau poate cineva care i-a ghicit parola au cerut bani în numele Simonei Halep.

În alte postări sau story-uri, fanii erau invitați să acceseze linkuri dubioase. Miercuri, problema s-a remediat, iar postările respctive au dispărut de pe contul de Instagram. Nu se știe deocamdată câți dintre urmăritorii Simonei Halep au picat în plasă sau dacă cineva a trimis bani.

Ce au postat hackerii pe contul de Instagram al Simonei Halep

Într-unul dintre mesajele postate pe Instagram de persoana care a reușit să-i acceseze contul apărea un mesaj în care utilizatorilor li se cereau bani.

Hei, mă poate ajuta cineva? Sunt blocată în Elveția, iar contul meu bancar nu merge aici. Am nevoie de 500 de dolari. Sunt dispusă să plătesc 1.500 de dolari până în weekend. Am un cont pe Zelle. Aplicația Venmo nu merge dintr-un anumit motiv. Vă rog, nu mă mai întrebați dacă primesc bani prin Venmo. Este atât de rușinos”, a fost unul dintre mesajele apărute pe contul Simonei Halep.

Pe contul Simonei au mai apărut și reclame suspecte sau concursuri false cu premii în telefoane sau bani.

Mesajele înșelătoare au strâns peste 18.000, respectiv peste 16.000 de aprecieri în mai puțin de jumătate de oră. Într-unul dintre ele, apărea un bărbat care ținea în mână un teanc de bani și-i îndemna pe fani să acceseze un link pentru a afla cum se pot îmbogăți.

Atacul a fost recunoscut ulterior de Simona Halep pe contul său de Twitter, unde a anunțat că problema a fost rezolvată.

Vă rog să-i ignorați pe hackerii care se distrează pe contul meu de Instagram. Știm de problema apărută și Instagram lucrează la ea. Sperăm că totul va fi rezolvat cât mai rapid”, a scris câștigătoarea de la Wimbledon.

Urmăriți Impact.ro și pe