Controverse privind mâncarea consumată de Simona Halep la US Open. Dezvăluirea care spulberă ce se știa în scandalul dopajului

Anca Manolica 01.11.2022, 11:23
Controverse privind mâncarea consumată de Simona Halep la US Open. Dezvăluirea care spulberă ce se știa în scandalul dopajului

Vestea că Simona Halep a fost testată pozitiv la o substanță interzisă în urma unui test anti-doping a zguduit lumea tenisului mondial. În timpul turneului US Open din acest an, sportivei i s-au descoperit în sânge urme de Roxadustat, o substanță interzisă, motiv pentru care ea este acum suspendată provizoriu. Iată ce controverse au apărut privind mâncarea consumată de tenismenă la restaurantul din cadrul complexului.

A consumat Simona Halep mâncare contaminată în restaurantul de la US Open?

Fostul număr 1 WTA traversează unul dintre cele mai grele momente din toată cariera sa. Un control antidoping, efectuat în timpul ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, a arătat că Simona Halep avea în sânge urme de Roxadustat, o substanță interzisă din categoria EPO. Din acest motiv, sportiva a fost suspendată provizoriu din tenis de către Agenția Internațională a Integrității în Tenis.

După pornirea acestui scandal, au apărut o mulțime de păreri, speculații, controverse și ipoteze privind modul în care acea substanță a ajuns în corpul Simonei Halep. Una dintre ele este legată de mâncarea pe care a consumat-o sportiva la restaurant, pe parcursul turneului din New York. Potrivit Prosport, această posibilitate a fost vehiculată de Dana Safta, doctor și prietenă apropiată cu sportiva din Constanța.

Ce dezvăluiri face un fost mare tenismen

Dar acest scenariu, potrivit lui Mihai Rusu, fostul tenismen, în prezent jurnalist sportiv, nu are cum să fie adevărat. Este vorba despre un turneu de Grand Slam, unde organizarea a fost impecabilă în fiecare an, iar regulile sunt foarte stricte. Fosta voce de la Europa a demontat speculația potrivit căreia Simona Halep ar fi mâncat alimente contaminate la US Open, explicând cum stau lucrurile în culisele turneului.

„În primul rând, toți jucătorii și toate jucătoarele de tenis au restaurant la US Open și la fiecare turneu! Toată masa, toate aceste alimente și băuturi sunt testate într-un regim cu totul aparte când ajung în restaurantul jucătorilor și jucătoarelor.

Pentru că dacă ar fi fost contaminată, luând ipoteza de contaminare: de ce a fost numai ea contaminată, dar nu au fost și celelalte sportive participante la US Open?”, a spus Mihai Rusu, pentru Prosport.

Mihai Rusu, fostul tenismen
Mihai Rusu, fostul tenismen

Întrebat, în continuare, dacă ar fi fost posibil ca sportiva din România să comande un alt fel de mâncare decât cel pe care l-au servit și restul participantelor din competiție, fostul tenismen a scos din calcul și această variantă. Potrivit acestuia, turneul de Grand Slam de la US Open are un contract în baza căruia mâncarea livrată este strict controlată și supravegheată.

„Nu există! Mâncarea e pe masă! Acolo e bufet suedez! Te duci și îți iei mâncarea! Totul e pe masă. Nu comanzi din afară. Ea nu s-ar putea salva din moment ce nu au fost contaminate celelalte jucătoare.

Deci mâncarea stă pe masă acolo. Toată lumea vine și consumă aceeași mâncare, rece-caldă. Bineînțeles că mâncarea e testată. Sunt contracte de livrare și atunci toate mâncărurile astea sunt controlate, adică au un regim special.

Pentru că în caz contrar fiecare jucător și jucătoare ar putea spune: „Domne, m-am contaminat cu mâncare din restaurantul Grand Slam-ului’”, a mai afirmat Mihai Rusu.

Citește și Fotografia cu Simona Halep care face înconjurul lumii. Momentul în care ar fi ajuns substanța interzisă în corpul ei. Imediat după a picat testul de dopaj

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...