Consumatorii care nu vor fi afectaţi de măsurile suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale. Guvernul a făcut anunţul

Badea Violeta 26.07.2022, 19:04
Consumatorii care nu vor fi afectaţi de măsurile suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale. Guvernul a făcut anunţul

UE a decis, de curând, diminuarea folosirii gazelor cu 15% în statele membre, pentru a se pregăti în eventualitatea unor întreruperi suplimentare ale livrărilor de gaze din Rusia. În urmă cu puțin timp, Guvernul României a venit cu o serie de precizări privind încheierea acestui acord. Află ce consumatori nu vor fi afectaţi de măsurile suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale!

Guvernul numește consumatorii care nu vor fi afectate de reducerea consumului de gaze naturale

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a propus ca toate statele membre să reducă folosirea gazelor cu 15% în perioada 1 august 2022 – 31 martie 2023. Acum, Executivul a anunțat că nu toți consumatorii vor avea de suferit.

Concret, consumatorii români, întreprinderile mici și mijlocii, serviciile sociale și industria critică nu vor fi afectate de eventuale măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale.

„Consumatorii români, întreprinderile mici și mijlocii, serviciile sociale și industria critică nu vor fi afectate de eventuale măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale”,a transmis Guvernul pe Facebook.

Consumatorii care nu vor fi afectați de reducerea consumului de gaze naturale
Consumatorii care nu vor fi afectați de reducerea consumului de gaze naturale. Guvernul a făcut anunțul pe pagina oficială de Facebook

„România va avea asigurat necesarul pentru iarna 2022-2023”

În cadrul aceleiași postări, Guvernul precizează că țara noastră are asigurat necesarul pentru iarna ce urmează. Conform sursei citate, rezervele de gaze ale României reprezintă 55%, adică peste nivelul obligatoriu de 46% prevăzut pentru data de 1 august 2022.

„România va avea asigurat necesarul pentru iarna 2022-2023. Rezervele de gaze ale țării reprezintă 55%, adică peste nivelul obligatoriu de 46% prevăzut pentru 1 august 2022. Menținând acest ritm accelerat putem ajunge la o capacitate a depozitelor de cel puțin 80% înainte de 1 noiembrie.

În plus, disponibilitatea surselor interne de gaze naturale și profilul de consum al țării noastre, corelat cu pachetul guvernamental de protecție a cetățenilor și economiei, sunt elemente ce garantează asigurarea necesarului de consum pentru iarna 2022-2023.”, se mai arată în postarea Executivului.

Conform proiectului înaintat de Comisia Europeană, această inițiativă este una voluntară, însă în caz de urgență ar putea deveni obligatorie, mai ales dacă Rusia sistează fluxul de gaze către Europa. Astfel, statele au fost sfătuite să-și minimizeze consumul, pentru ca stocurile pentru la iarnă să fie făcute mai simplu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...