Constanța: Fostul șef al Poliției Eforie a fost trimis în judecată. Este acuzat de mai multe fapte de corupție

Daniela Alexandru 05.02.2021, 16:31
Constanța: Fostul șef al Poliției Eforie a fost trimis în judecată. Este acuzat de mai multe fapte de corupție

Fostul șef al Poliției Eforie a fost trimis în judecată. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată pe Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie. Acesta este acuzat de mai multe fapte de corupție, săvârșite în timp ce era comandant al Poliției orașului Eforie.

Fostul șef al Poliției Eforie a fost trimis în judecată

Anchetatorii spun că Gabriel Coteanu ar fi primit mită în formă continuată, nu mai puțin de 17 acte materiale, și în plus ar fi instigat și la fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului și omisiunea sesizării. Toate faptele le-ar fi săvârșit în timpul în care trebuia să protejeze cetățenii și să respecte legile statului, adică în timp ce era comandantul Poliției Eforie.

În perioada august 2019 şi iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliţiei oraşului Eforie, cu gradul de comisar şef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în 17 rânduri, de la o persoană, câte 600 lei/zi (în total 10.200 lei), pentru ca în schimb să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, în sensul de a permite şi de a proteja desfăşurarea unor activităţi de comerţ clandestin în Staţiunea Eforie din judeţul Constanţa, se arată în comunicat.

Fostul sef al Politiei Eforie a fost trimis in judecata
Fostul sef al Politiei Eforie a fost trimis in judecata

Polițistul favoriza infractorii, tolerând comerțul clandestin și neautorizat pe plaje

Procurorii DNA spun că Gabriel Coteanu ar fi tolerat comerțul clandestin și neautorizat, mai ales pe plajele din Eforie, astfel încât făptuitorii să își poată desfășura activitățile fără să fie pedepsiți de lege. În plus, abuzând de influența pe care o avea, datorită funcției sale, iar fi solicitat lui Vasile Marcel Iftimie, la acea vreme șef al Poliției Locale Eforie să schimbe o amendă de 1000 de lei într-un avertisment, lucru pe care, legal, numai o instanță l-ar fi putut face.

Într-un context asemănător, în perioada 10-14 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel, în aceeaşi calitate, nu ar fi sesizat de îndată organul de urmărire penală competent, pentru o infracţiune de dare de mită (‘atenţie’ în valoare de 200 lei). Banii ar fi fost destinaţi agentului constatator Iftimie Vasile Marcel pentru ca persoana care ar fi oferit cei 200 de lei să nu răspundă contravenţional. Inculpatul a preferat să restituie persoanei respective banii remişi, se mai menţionează în comunicat.

Comunicatul DNA mai arată și că în iulie 2019 Coteanu ar fi ajutat o persoană să evite răspunderea penală pentru conducerea fără permis a unui autovehicul, prin neînregistrarea procesului verbal de constatare a infracţiunii flagrante în evidenţa cauzelor penale.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe