Constanța, așa cum nu a mai fost văzută niciodată

Redacția IMPACT 22.05.2022, 21:07

În zilele acestea, în care sărbătorim zilele orașului, Constanța găzduiește o serie de evenimente încărcate de istorie și de emoție. Spectacolul de teatru “Scene din viața lui Constantin cel Mare”, o emoționantă poveste despre virtuțile și viața legendară a lui Constantin cel Mare, despre creștinism și despre credință, despre dezvoltare și umanitate, semnată de Cristina Tamaș, a adus împreună mii de constănțeni, vineri și sâmbătă seara, în zona sitului arheologic de lângă Arhiepiscopia Tomisului. Spectacolul de teatru a fost organizat de Primăria Constanța și Asociatia Art Society Center.

Zilele Constanţei, sărbătorite de zeci de mii de constănţeni, în Piaţa Ovidiu

Zilele acestea ne-au reamintit setea extraordinară a constănțenilor pentru cultură, pentru istorie, pentru tradiție. O sete de cunoaștere, atât de emoționantă, care ne obligă și ne responsabilizează pe toți – de la societate civilă, mediu privat, insituții publice – să ne implicăm și să sprijinim dezvoltarea comunității noastre.

Zilele Constanţei, sărbătorite de zeci de mii de constănţeni
Zilele Constanţei, sărbătorite de zeci de mii de constănţeni

Să vezi peste 1.000 de oameni, doar într-o seară, la o piesă de teatru, peste 12.000 de constănțeni în Piata Ovidiu, la evenimente cultural-artistice, de Zilele Constanței, dar și mii de alți oameni la un concert de muzică clasică, la activități educaționale, sportive, este incredibil de frumos, și de important pentru a conștientiza cu toții că avem obligația să multiplicăm aceste acțiuni.

Iar obligația aceasta este și față de noi, dar mai ales față de generațiile care vor urma.

Urmăriți Impact.ro și pe