Consilierul lui Ludovic Orban i-a lăsat pe toți mască atunci când a vorbit despre Covid. ”O răceală e mai greu de dus”. Ce spune despre alegeri

Elena Avramescu 13.08.2020, 20:36
Consilierul lui Ludovic Orban i-a lăsat pe toți mască atunci când a vorbit despre Covid. ”O răceală e mai greu de dus”. Ce spune despre alegeri

Deputatul PNL Virgil Guran, a declarat într-o conferință de presă ținută la sediul PNL Dâmbovița că mulți oameni infectați cu coronaviurs nici nu simt că au virusul.

Consilierul lui Ludovic Orban i-a lăsat pe toți mască atunci când a vorbit despre Covid

„Întotdeanuna uitați-vă la statistici la oamenii din terapie intensivă. Asta contează. Acuma, am destulă experiență, spun eu, în statisticile astea, că sunt acolo. Marea majoritate nici nu simt că au virusul acesta. Adică o răceală este mai grea de dus decât virusul.

Asta este problema pe care trebuie să o avem în vedere în primul rând, câți oameni avem la terapie intensivă și într-adevăr, în momentul în care ajunge la vreo 1.000 de oameni la terapie intensivă, începem să avem probleme de sistem medical în sensul de a asigura ventilație și ce ne trebuie pentru oamenii respectivi”, a spus consilierul premierului Orban, potrivit digi24.ro.

Consilierul lui Ludovic Orban i-a lăsat pe toți mască
Consilierul lui Ludovic Orban i-a lăsat pe toți mască

Consilierul a mai precizat că situația este sub control, însă nu este și cazul virusului, prin urmare numărul infecțiilor va rămâne constant.

„Situația este sub control doar pentru că reacționăm imediat la ce se întâmplă. Virusul nu îl are nimeni sub control în lumea asta. După părerea mea o să rămânem la numărul asta cu infectările. Dacă s-ar respecta mai mult regulile ar fi mai bine”, a mai declarat Guran.

Virgil Guran consideră că alegerile pot fi ținute, asta cu condiția să nu depășim numărul de 5000-6.000 de cazuri pe zi.

„Poate fi luată în calcul amânarea alegerilor până în ultima zi. Dacă într-o zi în apropiere apar 5.000 de cazuri, 6.000 de cazuri, clar trebuie amânate. Dar alegerile vor avea loc dacă evulția va fi aceeași, până în 2.000 de infectați într-o zi. Până nu sunt alegerile va fi în continu scandalul asta politic pe care îl vedeți. Ambele alegeri trebuie să aibă loc cât mai repede”, susține președintele PNL Dâmbovița.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...