EXCLUSIV

Confesiunile primăriței Elena Lasconi, fostă vedetă PRO TV: „Înoți într-o lume coruptă”. Ce piedici a avut în cei doi ani de mandat. Exclusiv

Alexandru Catalan 02.12.2022, 18:20

La jumătatea mandatului de primar al orașului Câmpulung Muscel, fosta vedetă PRO TV, Elena Lasconi, susține, în exclusivitate pentru Impact.ro, că ia în calcul să candideze și la viitoarele alegeri. Și asta în ciuda faptului că viața politică de la noi nu e deloc una ușoară!

”Tot ce contează e interesul tău și al partidului care te-a racolat”

Ba, mai mult, după aproape un sfert de veac petrecut la PRO TV și doi ani ca primar în fruntea orașului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi nu ezită să tragă câteva concluzii dure la adresa clasei noastre politice: „Niciun om normal la cap și cinstit nu ar intra în politică, în România.

Înoți într-o lume coruptă, în care tot ce contează e interesul tău și al partidului care te-a racolat. Reușesc cu greu să fac față provocărilor politice”, susține ea pentru Impact.ro.

„Când am plecat din PRO TV aveam în buzunar un singur bilet! De dus”

Actualul primar al orașului Câmpulung Muscel, prima capitală istorică a Țării Românești, admite că există și excepții, dar că mai sunt încă foarte multe de făcut pentru ca situația generală să se schimbe în bine: „Atunci când am părăsit PRO TV, am știut din prima clipă că am în buzunar doar un singur bilet, unul de dus.

Nu se mai punea, așa cum nu se mai pune, nici azi, chestiunea întoarcerii în presă. În primul rând, sunt o fire ambițioasă și nu abandonez cu una, cu două! Ca jurnalist mă pot lăuda că am schimbat destinul unor oameni. Același lucru vreau să-l fac și ca primar!”, sună crezul ei profesional actual.

Elena primărița
Elena Lasconi

”Câte proiecte mi s-au blocat ca primar, doar fiindcă fac parte dintr-un alt partid!”

Și asta în ciuda faptului că așteptările i-au fost total date peste cap. „Numai câte proiecte mi s-au blocat ca primar, doar fiindcă fac parte dintr-un alt partid, decât unul sau altul.

Nici nu pare să conteze binele orașului! Cu toate astea, am reușit să conturez proiecte în valoare de 500 de milioane de lei pentru oraș, din fonduri europene.

Ca să vă faceti o idee, când am venit la primărie proiectele din fonduri europene se ridicau la cinci milioane de lei!”, mai precizează actualul primar al orașului Câmpulung Muscel.

După părerea ei, mandatul primarilor ar trebui să fie de șapte ani. Ca în Germania

Ea adaugă însă că birocrația rămâne unul dintre adversarii săi de temut: „La noi lucrurile durează. O procedură de achiziție, ca să ofer un exemplu, poate ajunge și până la un an.

Abia apoi începe lucrarea! Partea proastă e că proiectele tale ca primar nu se văd într-un mandat de patru ani. Darămite al meu, care, din cauza pandemiei, a început cu o întârziere de șase luni. Practic, vorbim doar de trei ani și jumătate. De-aia nemtii acordă primarilor un mandat de șapte ani și bine fac!”.

”Poți să faci treabă și la noi, și fără să fii corupt”

Pe de altă parte, Elena Lasconi spune că toată oboseala îi trece ca prin farmec atunci când oamenii locului înțeleg că schimbările au loc chiar sub ochii lor: „Încerc să le demonstrez tuturor, inclusiv românilor de afară, că poți să faci treabă și la noi, și fără să fii corupt.

Încerc, prin felul meu, să-i fac să se întoarca acasă, inclusiv pe fiica mea, care nici nu vrea să audă încă de așa ceva!”, mai spune Elena Lasconi.

Cum a pregătit orașul, pentru Sărbători

Una dintre cele mai recente decizii ale sale a fost ca anul acesta orașul să nu fie luminat de sărbători, cu excepția centrului urbei, acolo unde a fost inaugurat un mic târg de Crăciun, dar și un patinoar în aer liber.

„Ori de câte ori aud din biroul meu strigătele de bucurie ale copiilor îmi zic că am făcut un lucru bun. Și asta îmi dă multă forță să continui!”, conchide ea.

Urmăriți Impact.ro și pe