EXCLUSIV

Confesiunile lui Carmen Tănase. La ce visează în ziua în care a împlinit 61 de ani. „Ca orice actor”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 18.01.2022, 18:44
Confesiunile lui Carmen Tănase. La ce visează în ziua în care a împlinit 61 de ani. „Ca orice actor”. EXCLUSIV

Carmen Tănase, actriță a Teatrului Odeon, a împlinit marți 61 de ani. Cea care i-a dat viață „Flăcăricăi”, un personaj aparte născut în urma difuzării mai multor seriale de televiziune la PRO TV după anii 2000, spune că se împacă bine cu ziua sa de naștere, indiferent de numărul anilor, care continua să se adune.

Carmen Tănase, confesiuni la 61 de ani

Nu pot face diferența între zilele mele de naștere, între copilărie, adolescență sau maturitate. Toate mi-au plăcut, aproape în egală măsură. Înclin să vă spun că nicio aniversare nu a fost urâtă. În schimb petrecerile au fost diferite. Aș spune că petrecerile din tinerețe erau mult mai spumoase decât cele de astăzi. Pe vremea tinereții mele viața nu era trucată.

Acum aproape nimic nu mai este dezinteresat, iar ipocrizia pare la putere. Acelui regim politic al tinereții mele, căruia acum îi duc dorul, cu ghilimele de rigoare, îi recunosc totuși o oarecare diferență comparativ cu ceea ce este acum. După mine, atunci, și nu acum, oamenii erau mai simpli, mai adevărați. Nu aș putea spune că regimului i se datora asta, în niciun caz, dar, repet, oamenii erau altfel!”, susține Carmen Tănase.

Cum și-a sărbătorit ziua de naștere

Ea a făcut referire și la ultimele sale două aniversări, consumate pe durata actualei pandemii, cu noi restricții impuse:

Uneori mi-am făcut ziua și cu mai puțini invitați, fără a-mi fi impus nimeni asta. Pur și simplu așa s-a nimerit, ca alături de mine să fie doar familia. Nu a trebuit să-mi impună nimeni treaba asta sau mai știu eu ce pandemie. Însă nu doresc a mă opri asupra ultimelor două aniversări. Deși, vă mărturisesc sincer, poate cel mai frumos cadou l-am primit chiar anul acesta, de la fiul și de la mama mea.

Nu-l voi destăinui, fiindcă i-aș risipi magia, într-un fel, însă vă rog să nu vă gândiți la nu știu ce lucru material, cu o valoare foarte ridicată, fiindcă nu e cazul. Iar mie nu-mi plac chiar atât de tare cadourile care poate fac furori în altă parte!”.

Confesiunile lui Carmen Tănase. La ce visează în ziua în care a împlinit 61 de ani. ”Ca orice actor”. EXCLUSIV
Carmen Tănase și Flăcărica, personajul ei aparte

Cochetă, dar nu mondenă

Carmen Tănase ne-a făcut însă și o confesiune aparte, precizând că nu s-a considerat niciodată „o mondenă”.

Când eram tânără îmi plăcea să fiu în pas cu moda, dar niciodată, niciodată nu am fost o roabă a fashionului, a tendințelor vestimentare. Nici pomeneală! Eram cochetă în felul meu, dar în niciun caz mondenă!”, adaugă ea cu tărie.

Vrea pe scenă până moare

Sărbătorita zilei a rostit altfel, cu voce tare, și două posibile dorințe pentru viitorul ei imediat, dar într-un fel, și al nostru.

Dacă Flăcărica e rolul totuși cu cel mai mare impact la public, iar asta nu înseamnă în niciun caz că am altă părere, fiindcă e tot copilul meu, ca să spun așa, și încerc să nu fiu subiectivă. În schimb, vă invit la teatru. Fie la Odeon, fie la spectacolele unor companii private!”, a sunat prima sa dorință.

Iar cea de-a doua e legată de faptul că actrița nu se vede dusă de pe scenă pe care o slujește de peste patru decenii:

Sper, îmi doresc să joc până voi muri. În fapt, ăsta cred că este visul oricărui actor! Sincer? Nu vreau să stau acasă atunci când voi ieși la pensie, așa că voi continua să joc!”

Urmăriți Impact.ro și pe