Confesiunea neașteptată lui CTP: “Am și eu păcatele mele”. Ce a putut să-i facă lui Vadim, în 2000, la alegerile prezidențiale

Ana Anitoiu 26.09.2020, 13:40
Confesiunea neașteptată lui CTP: “Am și eu păcatele mele”. Ce a putut să-i facă lui Vadim, în 2000, la alegerile prezidențiale

CTP a făcut o confesiune neașteptată. Cristian Tudor Popescu a dezvăluit ce a spus împotriva lui Corneliu Vadim Tudor, la alegerile prezidențiale din anul 2000.

Ce i-a făcut CTP lui Vadim, la alegerile prezidențiale din 2000

CTP a spus că a folosit tehnici de manipulare, împotriva lui Corneliu Vadim Tudor, la alegerile prezidențiale din anul 2000. Cristian Tudor Popescu a explicat ce a făcut, pentru a-i reduce șansele candidatului la funcția de președinte al României.

”Alegerile din 2000 au fost unul dintre momentele cele mai idioate din viața mea, în care a trebuit să fac tot ce mi-a stat în puteri să nu câștige Corneliu Vadim Tudor”, a spus CTP, vineri seara, la Digi24.

CTP a adăugat că își recunoaște ”păcatele”, precizând ce cuvinte a ales la adresa lui Corneliu Vadim Tudor, pentru a manipula alegătorii.

”Atunci am făcut niște lucruri – am și eu păcatele mele pe care mi le recunosc. De pildă, Vadim Tudor nu era creștin-ortodox, făcea parte din Creștinii pentru Evanghelie, așa se numea, era o subconfesiune în creștinism; după 1989, însă, s-a căsătorit în religia ortodoxă, dar religia părinților săi și inițial religia sa era aceasta. Ei, l-am făcut «sectant». Cuvintele contează totdeauna.

L-am făcut «sectant», pentru că știam că asta o să-i atingă pe credincioșii ortodocși din România, majoritari. Nu știu dacă era sectant, era o subconfesiune acceptată. Dar am făcut asta. E o metodă de manipulare”, a spus CTP.

Confesiunea neașteptată lui CTP: “Am și eu păcatele mele”. Ce a putut să-i facă lui Vadim, în 2000, la alegerile prezidențiale

Jurnalistul a mai ales un cuvânt împotriva lui Corneliu Vadim Tudor, astfel încât să îl împiedice pe acesta să devină președinte al României.

”De asemenea, l-am făcut «fascist» de câte ori am putut, citând L’Humanité – ca să nu spun eu lucrul acesta, să-l spună ziarul. Ziarul cui? Ziarul comuniștilor francezi, ziarul stângii din Franța, care îl numea «Fascistul din Carpați» și-i dăduse o poză cu ochelarii ăia negri, ocupând prima pagină.

De ce am făcut asta? Pentru că mizam pe efectul acestui cuvânt printre vechii comuniști. Eram în anul 2000, erau doar zece ani de la Revoluție, erau mulți cei care trăiseră în fostul regim, nostalgici ai comunismului. Și eu știu foarte bine asta, cuvântul «fascist» la comuniști, la stânga, creează o reacție adversă pe loc”, a mai spus CTP.

Confesiunea neașteptată lui CTP: “Am și eu păcatele mele”. Ce a putut să-i facă lui Vadim, în 2000, la alegerile prezidențiale

De ce a folosit CTP metode de manipulare, împotriva lui Vadim

Cristian Tudor Popescu a explicat motivul pentru care a folosit metode de manipulare împotriva lui Corneliu Vadim Tudor.

Din punctul lui de vedere, Corneliu Vadim Tudor a ajuns în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, în 2000, prin „boală”

”Națiunea s-a îmbolnăvit atunci. A avut o digestie foarte proastă. Metabolismul ei s-a tulburat și din vâltoarea, din mațele acelea tulburate ale națiunii, a ieșit Corneliu Vadim Tudor în turul doi”, a spus CTP.

El a precizat că își recunoaște faptele fără să creadă în expresia „Scopul scuză mijloacele”, atribuită lui Niccolo Machiavelli. El crede că mai corectă este expresia „Scopul asumă mijloacele”.

”Scopul nu scuză niciun fel de mijloc. Nu te scuză. Dacă ai ales niște mijloace rele, urâte, acele mijloace nu sunt justificate de scop, ele rămân rele și urâte. Tu ce poți să faci? Poți să ți le asumi în mod conștient.

Da, știu că am făcut un lucru incorect, un lucru rău, un lucru urât, dar eu consider că scopul pentru care am făcut asta merită. Și îmi asum. Ceea ce înseamnă că sunt pregătit să dau socoteală și să și plătesc pentru păcatele pe care le comit în acel moment.

Așa este corect. Și atunci asta am făcut: mi-am asumat ceea ce am făcut și v-am spus acum și dumneavoastră. A fost incorect ce am făcut, dar nu mă puteam gândi la o Românie condusă de Corneliu Vadim Tudor nici măcar pentru cinci minute”, a încheiat CTP.

După Revoluția din decembrie 1989, Corneliu Vadim Tudor a condus Partidul România Mare. În anul 2000, el a ajuns contracandidatul lui Ion Iliescu, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Vadim a decedat pe 14 septembrie 2015.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...