Conducere externă la instituțiile de stat din Ministerul Transporturilor. Grindeanu: „Nu poți să ai management performant dacă îi pui din patru în patru luni”

Gabriela del Pupo 29.03.2022, 16:46
Conducere externă la instituțiile de stat din Ministerul Transporturilor. Grindeanu: „Nu poți să ai management performant dacă îi pui din patru în patru luni”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că nu va mai accepta la instituțiile din subordinea sa numiri temporare sau politice și că intenționează ca firme de recrutare să selecționeze membrii Consiliilor de Administrație dar și a managerilor de instituții din subordinea ministerului. Cadrul legislativ care ar permite acest lucru este deja creat, OUG 109/2011.

„Nu poţi să ai management performant dacă îi pui din patru în patru luni”

Sorin Grindeanu spune că a pornit acest demers pentru a profesionaliza companiile de stat, în următoarea perioadă. Schimbările de management dese dar și numirile politice au dus la o lipsă de consecvență în activitatea unor instituții esențiale din subordinea Ministerului Transporturilor, crede ministrul.

Nu poţi să ai management performant dacă îi pui din patru în patru luni, îi mai pui două luni. E pentru prima dată când se ia toată decizia pentru toate companiile din coordonarea Ministerului Transporturilor. S-a mai făcut pentru una două (n.r. – aplicarea OUG/2011). Această procedură oferă stabilitate şi managamentului. Să vină cu un plan aprobat pe patru ani pe care pot să-l urmărească. Când discutăm de semne de întrebare din patru în patru luni sau din două în două, nu poţi cere performanţă.”, a precizat Grindeanu, potrivit adevarul.ro.

Acesta a spus că s-a făcut deja planul pentru acest demers și în următoarele zile va fi anunțat rezultatul licitației pentru firma care se va ocupa de recrutarea managerilor şi a celor din consiliile de administrație.

„Nu m-aţi auzit să dau vina pe vechi moșteniri”

Grindeanu nu a venit cu acuze la adresa foștilor miniștrii care nu au folosit actul normativ, de care de altfel s-au ferit multe instituții de stat.  Declarația a avut loc în contextul unei vizite la Administrația Porturilor Maritime Constanța, vizită care a analizat și activitatea din port în condițiile conflictului din Ucraina. De altfel în anunțul său despre schimbări de management Grindeanu nu a exclus și acestă instituție.

Legat de numiri. Când iei un minister îl iei cu bune şi cu rele. Nu m-aţi auzit să dau vina pe vechi moşteniri. De aceea vă anunţ ce fac eu. Am luat hotărârea ca pentru toţi, că e Portul Constanţa, că CNAIR, că e RAR. Toţi vor trebui să fie buni în ceea ce fac, nu rapizi în transmiterea CV-urilor”, a mai spus Grindeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe