Condiția pentru ca prințul Harry să fie primit din nou în familia regală. Gestul care i-ar putea aduce împăcarea

Andra Daoud 21.09.2022, 15:53
Condiția pentru ca prințul Harry să fie primit din nou în familia regală. Gestul care i-ar putea aduce împăcarea

Prințul Harry și soția lui, Meghan Markle, au participat la funeraliile reginei Elisabeta a II-a și toată presa a fost cu ochii pe ei. Cei doi au petrecut câteva zile bune în regat, după ce în 2019 au renunțat la o parte dintre îndatoririle regale și s-au mutat în SUA. Chiar dacă au fost alături de ceilalți membri ai familiei regale, nu înseamnă că Harry și Meghan sunt primiți din nou cu brațele deschise în sânul acesteia.

Cum ar putea fi primit din nou prințul Harry în familia regală

Harry și Meghan s-au distanțat de familia regală în 2019, când au decis să renunțe la o parte dintre îndatoriri și să se mute peste ocean. În timp ce mulți consideră că după un asemenea gest nu mai există cale de împăcare, există și voci care spun că Harry ar putea fi primit din nou în sânul familiei regale. Condiția ar fi să renunțe la a-și lansa memoriile, iar ipoteza este lansată de Tina Brown, fostul editor de la Vanity Fair.

„Este un moment incredibil, pe care l-ar putea folosi. Poporul iubește acel sentiment de unitate, vrea să-i vadă pe cei doi frați împreună. Dar dacă nu va renunța la cartea de memorii și la toate acele documentare și interviuri, rudele nu pot avea încredere în el. Cred că dacă va face toate aceste lucruri, rudele vor putea să aibă din nou încredere în el.

Familia Regală are nevoie de el și există multe lucruri de rezolvat. Kate nu-și dorește să călătorească în toate colțurile lumii, e mama a trei copii. Harry are un rol important de jucat, în cazul în care își dorește.”, a declarat Tina Brown, în cadrul unei emisiuni.

Ce a lăsat Meghan Markle la vedere în timpul funeraliilor
Printul Harry, cuprins de tristete la funeraliile reginei 

Prințul Harry ar putea amâna lansarea memoriilor

Este greu de crezut că Harry va renunța la a-și lansa autobiografia, programată să apară în luna noiembrie. Experți în regalitate citați de Daily Mail susțin că Harry ar trebui să mai amâne cel puțin până anul viitor lansarea memoriilor sale, din mai multe motive.

În primul rând, dezvăluirile făcute în carte cel mai probabil vor avea iz de controversă, iar lansarea în același an în care au avut loc și jubileul, și moartea reginei ar însemna un gest nepotrivit la adresa regalității și a familiei regale.

Pe de altă parte, există voci care susțin că Prințul Harry ar putea schimba structura memoriilor sale, în urma morții reginei, și ar putea amâna lansarea pentru a mai scrie câteva capitole despre bunica sa. Richard Fitzwilliams, consultant și comentator britanic pe probleme de regalitate, a declarat cu privire la cartea pe care Harry intenționează să o lanseze:

„Nu este o chestiune de rescriere, este o chestiune de regândire. Dacă ar publica-o, dacă ar avea ceva senzațional, ar fi lipsit de gust. Ține de cum vrea el să fie perceput. Odată cu o nouă domnie, este firesc să fie loial față de tatăl său, care îl iubește foarte mult. Și ce mod mai bun de a-și arăta loialitatea decât amânând, chiar și definitiv, memoriile care nu ar fi trebuit niciodată legate de anul jubiliar al reginei”.

Urmăriți Impact.ro și pe