Condiția pentru ca Moș Crăciun să poată participa la serbările din școli și grădinițe. De ce este nevoie în decembrie 2021

Iancu Andreea, Ana Ionescu 15.12.2021, 14:28
Condiția pentru ca Moș Crăciun să poată participa la serbările din școli și grădinițe. De ce este nevoie în decembrie 2021

În contextul pandemiei, evenimentele festive de final de an au loc în anumite condiții. Astfel, la fel cum desfășurarea cursurilor se face ținând cont de măsurile impuse de autorități, și prezența lui Moș Crăciun la serbările din școli și grădinițe în luna decembrie 2021 este condiționată. Iată ce trebuie să respecte bătrânelul pentru a se întâlni cu cei mici.

Care este condiția ca Moș Crăciun să poată participa la serbările din școli și grădinițe

O veste importantă pentru părinți și copii deopotrivă a fost anunțată recent de către Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației. Acesta a explicat care este condiția în care Moș Crăciun poate participa la serbările din școli și grădinițe. Oficialul a transmis că persoanele străine, în acest caz Moșul, pot beneficia de acces în unitățile de învățământ în situații excepționale. Iar serbările de Crăciun pot fi considerate astfel de evenimente.

Așadar, potrivit ordinului comun semnat de Ministerele Educației și Sănătății, tradiția venirii lui Moș Crăciun la serbările de final de an școlar poate fi pusă în practică. Totuși, condiția pentru ca cel mai îndrăgit personaj al lunii decembrie să îi viziteze pe copii este ca Moș Crăciun să primească aprobarea conducerii instituțiilor de învățământ.

Ordinul comun ME/MS prevede posibilitatea accesului în școli și grădinițe a persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat, în situații excepționale, cu aprobarea conducerii unității. Or, tradiția lui Moș Crăciun cu siguranță poate fi considerată o situație excepțională. Excepțional de plăcută, de altfel, a declarat secretarul de stat. Pe de altă parte, părinții nu pot fi prezenți la serbări, potrivit unor surse din minister, citate de edupedu.ro.

Condiția pentru ca Moș Crăciun să poată participa la serbările din școli și grădinițe
Moș Crăciun va putea participa la serbările din luna decembrie

Părinții sau însoțitorii nu pot participa la festivitățile de sfârșit de decembrie

În ciuda faptului că micuții se vor putea bucura de vizita Moșului, părinții sau însoțitorii lor nu îi vor putea admira la fel ca în anii anteriori pandemiei. Singura excepție se referă la părinții și însoțitorii acelor copii care prezintă cerințe educaționale speciale sau suferă de anumite dizabilități. Aceste aspecte se regăsesc în ordinul comun al celor două ministere, unde sunt incluse și normele de organizare din unitățile de învățământ, având în vedere situația epidemiologică.

Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unității de învățământ (părinți, alți însoțitori etc.) va fi interzis, în afara cazurilor excepționale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unității de învățământ. Părinții/Însoțitorii copiilor cu cerințe educaționale speciale și dizabilități au acces în unitatea de învățământ, cu respectarea normelor de protecție sanitară necesare, prevede ordinul comun al celor două ministere.

Astfel, în multe cazuri, conducerea școlilor și grădinițelor a stabilit ca serbările să fie înregistrate și apoi transmise și părinților, astfel încât și aceștia să se bucure de momentele unice ale copiilor lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...